Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ
Γενική συνέλευση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Στη γενική συνέλευση για το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στο νησί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου. Η συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 18 Ιούλη, στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου να καταργήσει την κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους στην πόλη της Σάμου, με πρόσχημα τα κρουαζιερόπλοια που θα έρχονται και την εξυπηρέτηση των τουριστών. Της απόφασης προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και υπερψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου. Η μόνη παράταξη που καταψήφισε την απόφαση στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με την απόφαση αυτή, σημειώνει ο Σύλλογος, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να υλοποιήσει τη βδομάδα των επτά ημερών και των 65 ωρών εργασίας, δηλαδή την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους στο εμπόριο καθώς θα ενταθεί η εκμετάλλευση. Επίσης, για τους αυταπασχολούμενους η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει τη χαριστική βολή, θα οδηγήσει στον αφανισμό των επιχειρήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ