Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ετοιμάζει συρρίκνωση δομών κατά 30%

Το σχέδιο που είναι έτοιμο προς εφαρμογή (βασίζεται σε σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ) για συρρίκνωση των δομών του κράτους κατά 30% επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά από χτεσινή σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός προσπάθησε και χτες να πείσει ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο, ισχυριζόμενος ότι θα εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα για μετακινήσεις υπαλλήλων όπου χρειαστεί. Αναφορικά με τους φορείς του δημοσίου που θα οδηγηθούν σε συγχώνευση ή κατάργηση, είπε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη σχετική λίστα που υπάρχει και με εντολή του πρωθυπουργού το όλο ζήτημα θα προχωρήσει ταχύτατα.

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και πρόσθεσε ότι θα στείλει επιστολή προς όλα τα υπουργεία με την οποία θα ζητάει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μεταρρύθμιση στο πλαίσιο που αφορά το καθένα ξεχωριστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ