Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επαναλαμβάνονται οι μάχες

Νίκες ανακοινώνει η αντιπολίτευση

Στρατιώτες Ταλιμπάν σε περιπολία

Associated Press

Στρατιώτες Ταλιμπάν σε περιπολία
ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πολέμαρχο Αχμέντ Σαχ Μασούντ ανακοίνωσαν χθες ότι απέσπασαν «δεκάδες χωριά» από τους Ταλιμπάν μετά από επίθεση στις επαρχίες Σαμανγκάν και Μπαλκ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων από την αφγανική πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της συμμαχίας, της ετερόκλητης αυτής ομάδας πολεμάρχων, που υποτίθεται ότι συνασπίζονται πίσω από τον πρώην πρόεδρο (ως το 1996) Μπουρχανουντίν Ραμπανί, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση κατέλαβε «δεκάδες χωριά στις περιοχές αυτές» και «κατέσχεσε ποσότητα όπλων και πυρομαχικών». Ο ίδιος είπε ότι «διατηρούμε αυτές τις θέσεις παρά τις αντεπιθέσεις των Ταλιμπάν». Είπε επίσης ότι οι δυνάμεις του Μασούντ συνέλαβαν αιχμάλωτο ένα στρατιωτικό διοικητή των Ταλιμπάν, τον μουλά Γιαρ Μοχάμεντ και ότι ένας άλλος προσχώρησε στις τάξεις τους. Δε δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με απώλειες της μιας ή της άλλης πλευράς, ενώ οι Ταλιμπάν δεν απάντησαν. Οι πληροφορίες σχετικά με τις συγκρούσεις δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Στο μεταξύ, στη μεθόριο του Ιράν με το Αφγανιστάν, η Τεχεράνη διέταξε να εξοπλιστούν οι χωρικοί σε 70 περιοχές για να πολεμήσουν κατά των ληστών και των εμπόρων ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του επίσημου Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (IRNA) που επικαλείται το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Από το 1981, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο, επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών, σε συγκρούσεις που αφορούσαν ναρκωτικά έχουν σκοτωθεί 3.000 αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ