Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΣΘΟΝΙΑ
Τιμές στους φασίστες

Ο υπουργός Αμυνας της Εσθονίας, Ούρμας Ρεϊνσάλι, εξέφρασε την εκτίμησή του προς τη λεγόμενη «Ενωση Αγωνιστών της Ελευθερίας», που ενώνει στις γραμμές της τους βετεράνους της 20ής εσθονικής μεραρχίας των SS, που πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας και τους απογόνους τους. Ο στρατηγός δήλωσε πως «η συνεισφορά τους έσωσε την τιμή του εσθονικού λαού».

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης που έλαβε το εσθονικό κοινοβούλιο τον περασμένο Φλεβάρη με την οποία κι επίσημα η Εσθονία αναγνωρίζει τους Εσθονούς ναζί ως «αγωνιστές της ελευθερίας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην 20ή μάζωξη της ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην εσθονική νήσο Σααράμαα στις 14 Ιούλη.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη ο Α. Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε το γεγονός ως «σχεδιασμένη επιβολή των φιλοναζιστικών διαθέσεων στην εσθονική κοινωνία και απροκάλυπτη πρόκληση της μνήμης όλων αυτών που θυσιάζοντας τη ζωή τους έσωσαν την ανθρωπότητα από τη φαιά πανούκλα».

Βεβαίως και στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, για άλλη μια φορά αποφεύγεται να γίνει κάποια αναφορά στην πολιτική της ΕΕ, που στηρίζει τη συνολική αντικομμουνιστική διαστρέβλωση της Ιστορίας στην Ευρώπη. Πολιτική, άλλωστε, που πλευρές της στηρίζει και η αστική πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, κάτι που καταγγέλλουν οι Ρώσοι κομμουνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ