Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Κινητοποίηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών πραγματοποίησε χτες τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12μ. και κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρας Τάξης (ΣΤΕΑΤ) και στο υπουργείο Εργασίας για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργοδοτικοί φορείς του κλάδου έχουν προχωρήσει σε καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης και ήδη τα κατασκευαστικά μονοπώλια προωθούν υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πολύ δυσμενέστερους όρους (τσάκισμα των μισθών με μειώσεις μέχρι και 40%, κατάργηση των αποζημιώσεων κ.ο.κ.). Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: «Οι εργοδότες επιχειρούν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε ''εργασιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης''. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη Συλλογική Σύμβαση του σωματείου, που καλύπτει όλους τους τεχνικούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας, δηλαδή και όσους αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αξιοποιούν στην κατεύθυνση αυτή ένα εργοδοτικό Σωματείο με τη σφραγίδα ΣΤΥΕ, που το ετοιμάζουν να υπογράψει σύμβαση με μειώσεις, η οποία επιδιώκουν να καθορίσει τα όρια της διαπραγμάτευσης για τους εργαζόμενους του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό ήδη η ΕΛΑΚΤΩΡ προχωράει σε σύναψη νέων ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, παροχή εργασίας εκτός έδρας και στο εξωτερικό χωρίς επιπλέον αμοιβή και απαλλαγή από την υποχρέωση κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών».

Η ανακοίνωση του Σωματείου απευθύνει κάλεσμα αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τονίζοντας: «Δεν παραιτούμαστε από το αυτονόητο δικαίωμα - ανάγκη να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας. Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, δεν υπογράφουμε μειώσεις μισθών. Ο αγώνας για την απόκρουση των νέων μέτρων που έρχονται και για την παρεμπόδιση αυτών που έχουν ήδη ληφθεί πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρός, ακόμα πιο αποφασιστικός, για να συμβάλουμε στην οργάνωση της πάλης προς τη μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδο, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων και το λαό στην εξουσία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος ικανοποίησης των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ