Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθούν οι αποφάσεις για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Ερώτηση στη Βουλή

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής και απευθύνουν στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Στη δημιουργία δύο αιολικών πάρκων σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος βάσει των αποφάσεων 197130/26-3-2012 και 197266/30-3-2012, οι οποίες προβλέπουν την εγκατάστασή τους στην περιοχή της Μάνης, περιοχή που έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) NATURA.

Πρόκειται για την εγκατάσταση 250 ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων με πτερύγια διαμέτρου 70 μέτρων, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της χερσονήσου της Μάνης και θα συνοδεύονται από εκβραχισμούς, χαντάκια βάθους ενός μέτρου, πυλώνες και δρόμους που θα ανοιχτούν και θα διαπλατυνθούν για την εγκατάσταση των εργοταξίων στις κορυφογραμμές.

Ηδη 32 φορείς της Μάνης και χιλιάδες πολίτες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία των αιολικών πάρκων, καθώς πρόκειται όχι μόνο να αλλοιώσουν, αλλά να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος της περιοχής. Η δημιουργία των πάρκων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση του ενιαίου φυσικού περιβάλλοντος της Μάνης και της αρχιτεκτονικής του μανιάτικου τοπίου με τους 96 παραδοσιακούς οικισμούς, την καταστροφή του οικοσυστήματος και τον εκμηδενισμό της βιοποικιλότητας της περιοχής με αποτέλεσμα να χάσει και τον χαρακτηρισμό της ως ΖΕΠ. Επιπλέον μια τέτοια παρέμβαση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα σημάνει και τη μείωση του τουρισμού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν θα λάβει μέτρα ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Μάνης ακυρώνοντας τις αποφάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ