Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες «εντός» κι «εκτός»
Η «Νοσταλγός» του Παπαδιαμάντη στον «Τεχνοχώρο υπό σκιάν»
Η «Νοσταλγός» του Παπαδιαμάντη στον «Τεχνοχώρο υπό σκιάν»
  • Στο θέατρο «Φοίνικας» της Κέρκυρας, άρχισαν οι παραστάσεις του έργου του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε», σε συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Αρμάου, τα σκηνικά - κοστούμια της Λίλας Καρακώστα, η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, οι στίχοι της Χρύσας Δρακοπούλου, η χορογραφία του Σωτήρη Μπαχάγιαρ. Παίζουν: Θοδωρής Καμπίτσης, Σπύρος Κωτσόπουλος, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Λορέτζος Φραγκούλης, Νατάσα Μαρματάκη, Σοφία Πετροπούλου, Μαριέττα Σαββανή, Νότα Δαρμανή, Νίκος Βασιλάκης, Χρύσα Πάντσιου. Επίσης παίζουν οι μουσικοί Λευτέρης Καρύδης και Ανδρέας Θερμός. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 11 Μάρτη και θα μεταφερθεί στη Ζάκυνθο από 14 μέχρι τέλος Μάρτη.
  • Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα 90 χρόνια από το θάνατο του ΑλέξανδρουΠαπαδιαμάντη, το «Ηθοποιών θέατρο» θα παρουσιάσει -από αύριο- την παράσταση «Η Νοσταλγός», στον «Τεχνοχώρο υπό σκιάν». Πρόκειται για διερεύνηση των δραματικών πυρήνων των διηγημάτων του «Η νοσταλγός», «Ονειρο στο κύμα», «Αγια και πεθαμένα», «Θέρως - Ερως», «Το καμίνι», «Ερωτας στα χιόνια», «Το μοιρολόγι της Φώκιας». Η επιλογή - σύνθεση των κειμένων και σκηνοθεσία είναι του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά - κοστούμια του Κωνσταντίνου Κατρακάζου, η μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Λογοθέτη, η κίνηση της Μαριέλας Νέστορα. Παίζουν: Αιγινίτου Μαρία, Ανδρέου Βασίλης, Δάμπασης Γιώργος, Ημελλος Δημήτρης, Σκορδαρά Στέλλα, Τσινάρη Σοφία, Τσούκαλη Χριστίνα, Μαριλήτα Χατζημποντόζη.
  • Το βραβευμένο έργο του Χιου Λέοναρντ «Ντα» θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, από αύριο, στο θέατρο «Μπρόντγουαίη». Η μετάφραση είναι του Παύλου Μάτεσι, η σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου, τα σκηνικά - κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη, η μουσική του συγκροτήματος «Χάνομαι γιατί ρεμβάζω». Το «Ντα» στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Μάνο Κατράκη (1979). Ενας γιος επιστρέφει στο πατρικό του την ημέρα της κηδείας του πατέρα του. Εκεί επιστρέφουν οι μνήμες και ξαναζεί νοερά τα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Πανταχού παρών βέβαια ο πατέρας, ο «Ντα», που αρνείται να αποχωριστεί το γιο του και το αντίστροφο. Η μνήμη αποδεικνύεται πιο δυνατή από την πραγματικότητα. Παίζουν: Πέτρος Φυσσούν, Μαρία Κανελλοπούλου, Θόδωρος Κατσαφάδος, Ελένη Τσαγκαράκη, Αρης Τσιούνης, Ανια Φυσσούν, Θωμάς Βούλγαρης, Κωστής Κούκιος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέατρο στην περιφέρεια (2003-11-26 00:00:00.0)
Το θέατρο στην περιφέρεια (2002-04-02 00:00:00.0)
«Θεατρικά» Χριστούγεννα (2001-12-23 00:00:00.0)
ΔΗΠΕΘΕ σε Ηρώδειο και δήμους (2001-09-05 00:00:00.0)
Σκηνικά «γυμνάσματα»... (2001-05-22 00:00:00.0)
«Διαδρομές» των ΔΗΠΕΘΕ (2001-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ