Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στο βραχυκύκλωμα που υπέστη ο υποσταθμός 20 KV στη Λέσβο το βράδυ της περασμένης Τρίτης, λόγω των υψηλών ποσοστών υγρασίας όπως υποστηρίζεται, αποδίδει η διοίκηση της ΔΕΗ τη βλάβη που παρουσιάστηκε σε δύο κύριες μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ Λέσβου). Στο νησί επιβάλλονται ωριαίες, έκτακτες και εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διαχειριστής του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), ο οποίος καλεί τους καταναλωτές στο νησί «να περιορίσουν κατά το δυνατόν την κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας ώστε οι έκτακτες διακοπές να περιοριστούν ή ακόμη και να αποφευχθούν».

Η ΔΕΗ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «ολόκληρο το προσωπικό του ΑΣΠ Λέσβου κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για την πλήρη αντιμετώπιση των βλαβών και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χτες) κατάφερε να επαναθέσει σε λειτουργία τη μία από τις δύο Μονάδες, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η δεύτερη εξ αυτών».

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα στείλει στο νησί, με πλοίο από την Κρήτη, συστοιχία ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες) -συνολικής ισχύος 10 MW- οι οποίες θα εγκατασταθούν στη Λέσβο εντός των προσεχών ημερών, για διασφάλιση της ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ