Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Απαιτούν τις επιδοτήσεις

Την έντονη αγανάκτηση για την κοροϊδία που δέχονται διαχρονικά οι κτηνοτρόφοι εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων σε σχέση με την καταβολή της εξισωτικής επιδότησης τόσο του 2011 όσο και του 2012. Τονίζει ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν καταβλήθηκε στις 16 του Ιούλη η εξισωτική επιδότηση του 2011. Αντιθέτως, υπήρξε νέα σημαντική αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, ενώ οι τιμές στα ζωοκομικά προϊόντα είναι εξευτελιστικές και διαρκώς πέφτουν.

Ο Σύλλογος αναφέρει ακόμη ότι «αυτή η αντικτηνοτροφική πολιτική από την κυβέρνηση και την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση του κλάδου της κτηνοτροφίας και τους κτηνοτρόφους σε εξαθλίωση, έχει στόχο την πλήρη εγκατάλειψη της εγχώριας μικρομεσαίας κτηνοτροφίας, με στόχο να κατακλυστεί η ντόπια αγορά με αμφιλεγόμενης ποιότητας εισαγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα. Αυτή είναι η συνέχεια των αντικτηνοτροφικών μέτρων, με την αύξηση των εισφορών που είχαμε από την αρχή του χρόνου στον ΕΛΓΑ και στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας, του χαρατσοεπιδρομής που έρχεται».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, οι κτηνοτρόφοι απαιτούν από την κυβέρνηση και τους τοπικούς εκπροσώπους της να απαντήσουν άμεσα για το τι θα γίνει με την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων του 2011 και του 2012 και για την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Επίσης, ζητούν έλεγχο στις τιμές των ζωοτροφών ενάντια στην κερδοσκοπία των μεγαλοβιομήχανων και των μεγαλεμπόρων, όπως υπογραμμίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ