Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Επί ποδός... »

Επί ποδός βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι βιοτέχνες και οι συνταξιούχοι του Πειραιά για να ανακόψουν την επιδρομή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του κοινωνικοασφαλιστικού οικοδομήματος. Αυτό έδειξε η συμμετοχή των εκπροσώπων από 30 συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής, στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και κυρίως η ομόφωνη απόφαση να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των φορέων.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους εξής φορείς: Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Ενωση Αμμοβολιστών, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Συλλόγων Πειραιά, Σωματείο Ελαιοσαπουνοποιών, Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Δημοτική Κίνηση: Αριστερό Σχήμα Νίκαιας, Σύλλογος Δασκάλων Νίκαιας και ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το στίγμα των δραστηριοτήτων της Επιτροπής έδωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης ο οποίος ανέφερε: «Ξεκινάμε περιοδείες, συνελεύσεις, εξορμήσεις σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, για να ξεσηκωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος. Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση να γίνει στο συλλαλητήριο στις 14 Μάρτη. Δεν πρέπει να περάσουν τα όσα προωθεί η κυβέρνηση, να εμποδίσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάρουν μέρος στον «κοινωνικό διάλογο». Την απόφαση των δασκάλων της Νίκαιας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και σε κάθε άλλη κινητοποίηση μετέφερε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Συλλόγου τους Χρήστος Ρέππας. Ανάλογη είναι η απόφαση και της Δημοτικής Κίνησης: «Αριστερό Σχήμα Νίκαιας» την οποία «κατέθεσε» στη σύσκεψη ο εκπρόσωπός της Γιώργος Τζαφέρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ