Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με νίκη στα ημιτελικά

Εύκολο ήταν το απόγευμα για τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, όπου πήρε και τυπικά την πρόκριση από την τοπική ομάδα νικώντας τη με 2-1. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήθελαν την καλή εμφάνιση, που θα συνοδευόταν από ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να περάσουν στα ημιτελικά θριαμβευτικά. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο. Από την αρχή οι παίκτες του «δικεφάλου» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ότι δε στέκονται τόσο στο σκορ του πρώτου αγώνα και προσπάθησαν αρκετές φορές να παραβιάσουν την εστία του Μπούτσεκ, χωρίς όμως επιτυχία. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Ουντέζε με κεφαλιά στο 20΄, ύστερα από σέντρα του Μπράτιτς, σβήνοντας πλέον και τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης για την Ξάνθη.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μέχρι το 58΄, οπότε οι παίκτες της ακριτικής ομάδας ανέβασαν την απόδοσή τους αρχής γενομένης από το σουτ του Γελαδάρη, το οποίο ο Τοχούρογλου απέκρουσε δύσκολα. Στο 65΄ ο Ζαπρόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1, όμως ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος καθώς στο 72΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του και τυπικά την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γελαδάρης αντίκρισε με τρία λεπτά καθυστέρηση την κόκκινη κάρτα στο 85΄ από τον διαιτητή Βαλιάνο.

Πανηγυρικά η «ελαφρά ταξιαρχία»

Στο άλλο παιχνίδι ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε την αποστολή του επιτυχώς παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση αφού κέρδισε για δεύτερη φορά τον Πανηλειακό, αυτή τη φορά με 1-0. Οι παίκτες του Νίκου Γκουλή μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε και τυπικά την πρόκριση, κάτι που έκανε ο Σκαρμούτσος στο 21΄ με πλασέ σε κενή εστία. Ο Απόλλωνας ελπίζει τώρα σε μια παρόμοια επιτυχία στη φάση των ημιτελικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ