Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, το επίδομα αδείας και την κατάργηση του επαίσχυντου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας με μια μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει επιβληθεί από τις 18 Απρίλη.

Σε συνάντηση που είχε η διοίκηση του σωματείου με τον υφυπουργό Εργασίας δόθηκαν και πάλι αόριστες υποσχέσεις για καταβολή οικονομικής ενίσχυσης μέχρι τις 15 Αυγούστου και πως σήμερα θα αναζητηθούν λύσεις σε σύσκεψη μεταξύ των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες, ενώ αύριο Παρασκευή στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στα διόδια της Ελευσίνας ενημερώνοντας τους οδηγούς για το θέμα των ναυπηγείων.

Η παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενιαίου μετώπου πάλης με τους εργαζόμενους των άλλων ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διεκδικώντας την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο με την προοπτική της συγκρότησης ενός δημόσιου ενιαίου φορέα της ναυπηγικής βιομηχανίας που θα λειτουργεί, θα σχεδιάζει και θα έχει κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τις ανάγκες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ