Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑμΕΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Σε βασανιστική αναμονή για επιδόματα

Σήμερα η σύσκεψη στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37) στις 7.30 μ.μ.

Στη βασανιστική αναμονή της πληρωμής των επιδομάτων Πρόνοιας υποβάλλονται χιλιάδες οικογένειες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και χρονίως πάσχοντες που θα έπρεπε να πληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιούλη 2012. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα επιδόματα Πρόνοιας αποτελούν και το μοναδικό εισόδημα για τα ΑμΕΑ και τους χρονίως πάσχοντες.

Αιτία γι' αυτή την καθυστέρηση είναι η διαβόητη απογραφή για να αποκλειστούν οι ανάπηροι - μαϊμού (τους οποίους δημιούργησαν με τη ρουσφετολογική πολιτική τους τα κόμματα εξουσίας). Ωστόσο όμως με την απογραφή έμειναν έξω πραγματικοί ανάπηροι, όπως εκείνοι που δεν μπορούσαν να προσέλθουν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή κάποιοι ανάπηροι που πρέπει να επανακριθούν και δεν κλήθηκαν ακόμα στα ΚΕΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε κανένα κονδύλι, εκτός από 4 εκατ. ευρώ για το επίδομα διατροφής των νεφροπαθών αλλά είναι άγνωστο πότε θα διατεθεί και αυτό. Συνυπεύθυνη είναι και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που αρνήθηκε να πληρώσει με το παλιό σύστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η απογραφή. Ο πρόεδρός της, Κώστας Ασκούνης (δήμαρχος Καλλιθέας), υποστήριξε ότι με το παλιό σύστημα θα πληρωθούν και ανάπηροι - μαϊμού, ενώ τώρα δε γίνονται πληρωμές για τα επιδόματα Μάη - Ιούνη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν πληρωθεί και τα επιδόματα Μάρτη - Απρίλη.

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΕΣΑμεΑ, των μεγάλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων ΑμεΑ και των οργανώσεων γονέων και κηδεμόνων (ΠΟΣΓΑμεΑ) που χρόνια τώρα στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, που μαζί με τους κυβερνώντες συνδιαμόρφωσαν τον κανονισμό - καρμανιόλα Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, τον γνωστό ΚΕΒΑ, τα ΚΕΠΑ και την απογραφή», επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τονίζει: «Οφειλαν να κάνουν το στοιχειώδες, να καλέσουν τώρα τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες σε ξεσηκωμό, όμως, αντίθετα, κρύβονται και αδιαφορούν».

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων οργανώνουν, σήμερα, σύσκεψη, η οποία θα γίνει στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) και ώρα 7.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ