Κυριακή 5 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Μια βδομάδα μετά την αναστολή της απεργίας των χαλυβουργών και τους όρκους της κυβέρνησης στο «δικαίωμα στην εργασία» κάθε μάσκα έχει πέσει. Κυβέρνηση - Μάνεσης και κρατικός μηχανισμός σε αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους κάνουν καθαρό ότι στόχος τους ήταν και παραμένει το τσάκισμα των εργατών, ειδικά του ταξικού τους σωματείου. Εξι νέες απολύσεις καθαρά τρομοκρατικές ήρθαν να ενισχύσουν την επιδίωξη του Μάνεση να μετατρέψει το εργοστάσιο σε γαλέρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης υποβίβασε το θέμα σε νομικό, παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες για να βρούν το δίκιο τους οι εργάτες στη δικαιοσύνη, στελέχη της οποίας όμως (εισαγγελείς), σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου στον υπουργό, με φρενήρεις ρυθμούς μετέχουν στη μηχανή που έχει στηθεί για να τρομοκρατηθούν οι εργάτες.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης συναντά τη σθεναρή αντίσταση των εργατών που συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και με διαρκή την έκφραση ταξικής αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, δίνουν τη μάχη τόσο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους όσο και για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Μέσα στο εργοστάσιο η αντιπαράθεση αφορά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από διευθυντικά στελέχη και τσιράκια του Μάνεση, που με αναθέσεις καθηκόντων άσχετες με την ειδικότητα του κάθε εργάτη και απειλές επιχειρούν να «σπάσουν» όσους για 273 μέρες αντιμετώπισαν παλικαρίσια τον βιομήχανο και τους μηχανισμούς του.

Παράλληλα, μετά από απαίτηση του Σωματείου, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, για αύριο Δευτέρα, στις 9 το πρωί, αναφορικά με τις απολύσεις και τη γενικότερη κατάσταση στο εργοστάσιο, καθώς οι αλλαγές στα εργασιακά πόστα προκαλούν ακόμη πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τη στιγμή που καλούνται να κάνουν ακόμη και επικίνδυνες εργασίες χωρίς ειδίκευση.

Στο πλευρό των χαλυβουργών συνεχίζουν τη δράση τους τα ταξικά συνδικάτα. Την Παρασκευή το πρωί έγινε νέα εξόρμηση στις πύλες της «Χαλυβουργίας» όπου μοιράστηκε σχετική ανακοίνωση των συνδικάτων μετάλλου της Αττικής.

Ο «Ρ» φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», Γιώργου Σιφωνιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επίθεση δε θα περάσει! (2012-07-25 00:00:00.0)
Οι μάσκες έπεσαν! (2012-07-21 00:00:00.0)
Χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να σπάσουν τον αγώνα τους (2012-07-21 00:00:00.0)
Ακόμα πιο δυναμικά στην απεργία (2012-06-06 00:00:00.0)
Το ταξικό κίνημα υπεράσπισε τους χαλυβουργούς (2012-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ