Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η επίθεση δε θα περάσει!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ

Την επίθεση σε βάρος των απεργών χαλυβουργών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στην οποία αναφέρει:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας και την κυβέρνηση που με τη βοήθεια των ΜΑΤ επιχειρούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής να σπάσουν την ηρωική απεργία των χαλυβουργών.

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την αστική Δικαιοσύνη απέδειξε ποιανού τα συμφέροντα και τα κέρδη υπηρετεί: αυτά του βιομήχανου Μάνεση και της τάξης του.

Η επίθεση των ΜΑΤ συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή εκστρατεία λάσπης από τα αστικά ΜΜΕ και από στελέχη της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς και το ΠΑΜΕ. Οι βιομήχανοι που μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, αναζητώντας περισσότερα κέρδη, τα μονοπώλια που ευθύνονται για την κρίση και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων κατηγορούν το ταξικό εργατικό κίνημα ότι "κλείνει τις επιχειρήσεις". Ο Μάνεσης που απέλυσε 120 εργάτες και το πολιτικό του προσωπικό που απελευθέρωσε τις απολύσεις και οδήγησε 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία ξαφνικά θυμήθηκαν το "δικαίωμα στην εργασία".

Εφτασαν στο σημείο να βαφτίσουν τους διευθυντές και τους ελάχιστους απεργοσπάστες "εργαζόμενους που εμποδίζονται να εργαστούν". Ομως παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και τη χαρά των ΜΜΕ ότι το "εργοστάσιο άνοιξε" η Χαλυβουργία παραμένει κλειστή γιατί για να λειτουργήσει χρειάζεται εργάτες και όχι ΜΑΤ και διευθυντές.

Οι συκοφαντίες, η καταστολή και τα σχέδια της εργοδοσίας θα τσακιστούν πάνω στο κύμα της αλληλεγγύης που τώρα πρέπει να φουντώσει. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με τη μαύρη προπαγάνδα και τη βία των ΜΑΤ θα λυγίσουν τους απεργούς και το ταξικό κίνημα. Οι χαλυβουργοί αποφάσισαν ήδη τη συνέχιση της απεργίας τους.

Η επίθεση αυτή δε στοχεύει μόνο τους χαλυβουργούς, αλλά όλους τους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία (2012-07-27 00:00:00.0)
Χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να σπάσουν τον αγώνα τους (2012-07-21 00:00:00.0)
Οι μάσκες έπεσαν! (2012-07-21 00:00:00.0)
Πιο αποφασιστικά στο πλευρό των χαλυβουργών (2012-05-23 00:00:00.0)
Το ταξικό κίνημα υπεράσπισε τους χαλυβουργούς (2012-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ