Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Θετικές παρουσίες

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια εξασφάλισε ο Κώστας Δουβαλίδης

Eurokinissi

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια εξασφάλισε ο Κώστας Δουβαλίδης
Μπορεί να μην έφερε κάποιο μετάλλιο ωστόσο η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στα χθεσινά αγωνίσματα θεωρείται αξιόλογη στο μεγαλύτερο μέρος της.

ΣΤΙΒΟΣ: Διπλή πρόκριση σε ημιτελικά

Στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 13,40'', πολύ κοντά στο δικό του ρεκόρ (13,37''). Ο ημιτελικός του 25χρονου Δραμινού αθλητή είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη στις 21:15. Συνολικά είχε τον όγδοο καλύτερο χρόνο μεταξύ των 24 που πέρασαν στα ημιτελικά. Την πρόκριση στον σημερινό ημιτελικό των 200μ., , πήρε και ο Λυκούργος Τσάκωνας χάρις στο 20.56 που σημείωσε στη δεύτερη σειρά στην οποία έτρεξε. Ο Ελληνας σπρίντερ αν και δεν πήρε απευθείας το «εισιτήριο» καθώς τερμάτισε τέταρτος, εξασφάλισε την θέση του βάσει της επίδοσής του αφού στα ημιτελικά περνούν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τρεις αθλητές που πραγματοποίησαν τον καλύτερο χρόνο από τις επτά σειρές.Η Σάββα Λίκα αποκλείστηκε από τα προκριματικά του ακοντισμού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με βολή στα 56.36 μέτρα ενώ η καλύτερή της βολή ήταν στα 57.06 μέτρα με αποτέλεσμα να μείνει στην 27η θέση.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Στην έκτη θέση ο Τσολακίδης

Εκτος στο δίζυγο στην ενόργανη γυμναστική κατετάγη ο Βασίλης Τσολακίδης. Ο 33χρονος, αργυρός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, συγκέντρωσε 15.300 βαθμούς και «συγκατοίκησε» στην έκτη θέση με τον Ρώσο Εμιν Γκαριμπόφ. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κινέζος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010, Ζε Φενγκ με 15.966 βαθμούς. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο σύνθετο ατομικό, Μαρσέλ Νγκουιέν από τη Γερμανία (15.800β.). Στον Γάλλο Χάμιλτον Σαμπότ πήγε το χάλκινο μετάλλιο (15.566β.).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ογδοο το ελληνικό ντουέτο

Την όγδοη θέση στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης κατέλαβαν οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό δίδυμο πήρε 89.360 βαθμούς στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος και αθροιστικά με τους 89.200 βαθμούς του τεχνικού, συγκέντρωσε 178.560 βαθμούς και κατετάγη όγδοο. Το χρυσό μετάλλιο πήρε το δίδυμο της Ρωσίας, αργυρό μετάλλιο για την Ισπανία και χάλκινο για την Κίνα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Εκτος ο Κοκκαλάνης

Την έκτη θέση με 77 βαθμούς ποινής στην γενική κατάταξη των σκαφών τύπου RSX πήρε ο Βύρων Κοκκαλάνης. Ο 27χρονος ιστιοπλόος συμμετέχοντας στον αγώνα μεταλλίων πήρε την 6η θέση καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει την τέταρτη θέση ώστε να κάνει κάτι καλύτερο (οι τρεις πρώτες είχαν κριθεί ήδη).Την 20ή θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στη 10η και τελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, μετά το τέλος της οποίας τα πρώτα δέκα σκάφη της γενικής κατάταξης θα λάβουν την Πέμπτη μέρος στον αγώνα μεταλλίων. Οι Ελληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν τη 19η θέση στη γενική κατάταξη με 148 βαθμούς ποινής. Στην 8η θέση τερμάτισαν οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος στην 9η κούρσα των 470. Παραμένουν 19οι στη γενική.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στην 9η θέση του κέιριν κατετάγη ο Χρήστος Βολικάκης, μετά την τρίτη θέση που πήρε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-12. Ο Ελληνας ποδηλάτης είχε πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του αγωνίσματος μέσω των αγώνων ρεπεσάζ καθώς στο πρώτο προκριματικό είχε αποκλειστεί.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Ο Στέφανος Παπαρούνας έμεινε 26ος στον προκριματικό των καταδύσεων από βατήρα ύψους τριών μέτρων. Ο Ελληνας αθλητής συγκέντρωσε 336,10 βαθμούς και ξεπέρασε στην τελευταία προσπάθεια τον Βρετανό Τζακ Λόφερ και τον Βενεζουελάνο Εντικσον Κοντρέρας Μπράτσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ