Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
«Βολίδα» η Πίρσον

Εντυπωσιακή εμφάνιση με δυο ρεκόρ σε ημιτελικό και τελικό έκανε χτες η Αυστραλέζα Πίρσον στα 100μ. εμπόδια
Εντυπωσιακή εμφάνιση με δυο ρεκόρ σε ημιτελικό και τελικό έκανε χτες η Αυστραλέζα Πίρσον στα 100μ. εμπόδια
Η Αυστραλέζα Πίρσον επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στα 100μ. εμπόδια παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 12.35, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Μάλιστα η ίδια αθλήτρια είχε δείξει τα... δόντια της από τον ημιτελικό όταν προκρίθηκε με την καλύτερη φετινή επίδοση (12.39). Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Χάρπερ με 12.37 και τρίτη η επίσης Αμερικανίδα Γουέλς με 12.48.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός της δισκοβολίας, με τον Γερμανό Χάρντνιγκ να παίρνει την πρώτη θέση με καλύτερη βολή στα 68.27.

Ο Ρώσος Ιβάν Ουχόβ κυριάρχησε απόλυτα στον τελικό του ύψους, αφού με 2,38 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πέντε εκατοστά πίσω του τον Αμερικανό Ερικ Κάιναρντ. Ο Βρετανός Γκαρμπαράζ ήταν τρίτος με 2,29, ενώ ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου ήταν 13ος με 2,20.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προκρίθηκε στον τελικό των 800 μέτρων ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα που πήρε την πρώτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 1.44.35.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Το «1-2» έκανε η Κίνα στον τελικό της δοκού ισορροπίας της ενόργανης γυμναστικής, καθώς το χρυσό κατέκτησε η Λινλίν Ντενγκ και το ασημένιο η Λου Σούι. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αμερικανίδα Αλι Ράισμαν. Ο Ολλανδός Επκε Τσόντερλαντ με 16.533 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο της ενόργανης γυμναστικής, με δεύτερο τον Γερμανό Χάμπουσεν με 16.400 και τρίτο τον Κινέζο Κάι Ζου με 16.366. Στις ασκήσεις εδάφους το χρυσό πήρε η 18χρονη Αμερικανίδα Αλι Ράισμαν (15.600), με δεύτερη την Ρουμάνα Πόνορ (15.200) και τρίτη την Ρωσίδα Μουσταφίνα (14.900).

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α): Στην τελική του ευθεία μπαίνει από σήμερα το τουρνουά μπάσκετ των ανδρών με τη διεξαγωγή των προημιτελικών απ' όπου ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Ρωσία - Λιθουανία (16.00) και Βραζιλία - Αργεντίνη, καθως και το ευρωπαϊκό ντέρμπι Γαλλίας - Ισπανίας (18.15.). Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία (00.15).

ΒΟΛΕΪ (Α): Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής «έβγαλαν» τρία σπουδαία ντέρμπι στα προημιτελικά. Πολωνία - Ρωσία (21.30), Αργεντινή - Βραζιλία (16.00) και Ιταλία - ΗΠΑ (18.00) θα αγωνιστούν με φόντο τους «4». Την οκτάδα συμπληρώνει το ζευγάρι της Βουλγαρίας με τη Γερμανία (23.30).

XΑΝΤΜΠΟΛ (Α): Τα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά είναι: Ισλανδία - Ουγγαρία, Σουηδία - Δανία, Ισπανία - Γαλλία, Κροατία - Τυνησία.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στην τελική κατάταξη των RS-X γυναικών η Ισπανίδα Νέιρα και δεύτερη η Πετάγια από τη Φινλανδία. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ζοφία Νοτσέτι - Κλεπάτσκα από την Πολωνία. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών πρώτευσε ο Ολλανδός Ρισελμπέργκε, με δεύτερο τον Βρετανό Ντέμπσι και τρίτο τον Πολωνό Μιραζίνσκι.

ΤΡΙΑΘΛΟ: Τα αδέρφια Αλιστερ και Τζόνι Μπράουνλι κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στο τρίαθλο ανδρών. Ανάμεσά στους μπήκε «σφήνα» ο Ισπανός Χαβιέ Γκόμες.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Στον τελικό της ιππικής δεξιοτεχνίας στο ομαδικό γκραν πρι, η Βρετανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η Γερμανία το αργυρό και η Ολλανδία το χάλκινο.

ΠΟΛΟ (Γ): Στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά πόλο των γυναικών προκρίθηκαν οι ΗΠΑ χάρη στη νίκη τους 11-9 στην παράταση επί της Αυστραλίας.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ: Η Σιαοσιά Λι και η Νινγκ Ντινγκ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά αφού επικράτησαν των Κασούμι Ισικάουα και Σαγιάκα Σιράνο από την Ιαπωνία με 3-0.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Η Βρετανίδα Λόρα Τρότ κατέκτησε το χρυσό στο Ομνιουμ, αφού συγκέντρωσε 18 βαθμούς και άφησε πίσω τόσο την Αμερικανίδα Σάρα Χάμερ (19 βαθμοί, αργυρό μετάλλιο), όσο και την Αυστραλή Ανέτ Εντμοντσον (24 βαθμοί, χάλκινο μετάλλιο).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ): Η Ιαπωνία προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών νικώντας με 2-1 τη Γαλλία. Αντίπαλός της θα είναι η ομάδα των ΗΠΑ που επικράτησε 4-3 του Καναδά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

ΠΑΛΗ (Ελληνο-ρωμαϊκή): Στον τελικό της κατηγορίας των 66 κιλών, ο Νοτιοκορεάτης Χιεόνβου Κιμ επικράτησε 3-0 (1-0, 2-0) του Ούγγρου Τάμας Λόριντς. Στον τελικό των ρεπεσάζ της ίδιας κατηγορίας ο Γάλλος Γκενό επικράτησε 5-0 του Κουβανού Πέδρο Χερέρα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μαζί του και ο Γεωργιανός Μανουτσάρ Τσκαντάια που νίκησε 3-1 τον Γερμανό Φρανκ Στέμπλερ. Στα 96κ ο Ιρανός Ρεζάι νίκησε τον Ρώσο Τορτόφ με 3-0.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α): Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το Μεξικό θριάμβευσε με 3-1 της Ιαπωνίας στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλίας - Ν.Κορέας (έπαιζαν χτες αργά το βράδυ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ