Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο ακόμη νεκροί εργάτες

Δύο ακόμη εργάτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες σε εργατικά «ατυχήματα». Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Κρατσιώτης, 30 χρονών, δασεργάτης, ο οποίος εργαζόταν στο Δασικό Συνεταιρισμό Αλώνων - Φλώρινας, στο Τρίγωνο Φλώρινας. Ο άτυχος 30χρονος εργαζόμενος χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» συνέβη στην περιοχή Ρουκάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου ο Νίκος Πατσαδάκης, 35 χρονών, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης τάφρου σε αγροτεμάχιο της περιοχής.

Κατά μέσο όρο γίνονται τουλάχιστον 3 θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» κάθε μήνα, και αυτό παρά την περιορισμένη κατασκευαστική δραστηριότητα, την εν γένει πτώση της παραγωγής αλλά και την τεράστια ανεργία. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα εγκλήματα κατά της ζωής των εργαζομένων δε μειώνονται στο ελάχιστο. Αντιθέτως, όσο η κρίση βαθαίνει, η εργοδοσία προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το κόστος παραγωγής εντείνει την εντατικοποίηση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κάνει «εκπτώσεις» ακόμη και από τα στοιχειώδη και απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με δραματικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ