Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «GOLDAIR HANDLING ΑΕ»
Απέλυσε 11 συμβασιούχους στο αεροδρόμιο της Κω

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Στην απόλυση 11 συμβασιούχων πριν λήξουν οι συμβάσεις τους στο αεροδρόμιο της Κω προχώρησε η εταιρεία εξυπηρέτησης εδάφους «Goldair Handling ΑΕ». Οι συμβάσεις τους έληγαν στις 15 Σεπτέμβρη και ήταν 4μηνης διάρκειας.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει τις απολύσεις ως άκυρες και καταχρηστικές και ταυτόχρονα απαιτεί την άμεση ανάκλησή τους καθώς και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για την πραγματοποίηση απολύσεων το επόμενο διάστημα, ενώ διαμηνύει ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Η εταιρεία προκειμένου να δικαιολογήσει τις απολύσεις επικαλείται μείωση εργασιών. «Οι απολύσεις στην Κω έρχονται να προστεθούν στις άλλες απολύσεις που προχώρησε το 2010 σε Ρόδο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, επικαλούμενη ακριβώς το ίδιο, αξιοποιώντας δε κάθε αντεργατικό νομοθέτημα που της "δωρίζει" η κυβέρνηση», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, οι αποδοχές των απολυμένων είναι 331,36 ευρώ το μήνα μεικτά με μερική απασχόληση και 650,11 ευρώ μεικτά με πλήρη απασχόληση. Στο αεροδρόμιο της Κω απασχολεί 47 εργαζόμενους εκ των οποίων μόνο οι 3 (!) είναι αορίστου χρόνου.

Και τονίζει: «Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως και άλλες παρόμοιες, μετά το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" και την πλήρη παράδοση των αερομεταφορών στο μεγάλο κεφάλαιο, αδειοδοτείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για "να ανοίγει νέους σταθμούς, να αυξάνει το μερίδιο της αγοράς που κατέχει χάρις στην σύναψη συμβολαίων συνεργασίας με νέους σημαντικούς πελάτες", όπως η ίδια διαφημίζει». Οπως αναφέρει, η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 1.200 άτομα και εξυπηρετεί 36.000 πτήσεις, 6 εκατ. επιβάτες και 36.000 τόνους φορτίου, ενώ οι συνολικές επενδύσεις ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ.

«Οι εργαζόμενοι της περιοχής», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο, «οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από το παράδειγμα των Μεταφορών που έγιναν εμπόρευμα, να οργανώσουν τον αγώνα τους για Μεταφορές προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, ασφαλείς, φτηνές, άνετες και σύγχρονες, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ