Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΤΑΡΣΤΑΝ
Σέχτα κατηγορείται για βαρβαρότητα κατά παιδιών

ΚΑΖΑΝ.--

Πάνω από 70 είναι τα μέλη της μουσουλμανικής αίρεσης που ζούσαν σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο Καζάν χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό, εξαερισμό, ούτε φυσικό φως, όπως ανακαλύφθηκε μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία που ερευνούσε διάφορες επιθέσεις κατά μουσουλμάνων θρησκευτικών αξιωματούχων στο Ταταρστάν. Στα μέσα του Ιούλη είχε τραυματιστεί σοβαρά ο μουφτής του Ταταρστάν, ο πιο υψηλόβαθμος μουσουλμάνος θρησκευτικός αξιωματούχος, Ιλντις Φάιζοφ, ενώ δολοφονήθηκε ο αναπληρωτής του μούφτη Βαλιούλα Γιακούποφ.

Συνολικά 27 παιδιά ηλικίας 1 έως 17 ετών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πολλά από τα οποία γεννήθηκαν στις υπόγειες σήραγγες χωρίς πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, ενώ πολλά απ' αυτά δεν είχαν δει το φως της ημέρας, καθώς κρατούνταν για πάνω από μια δεκαετία.

Οι υπόγειες σήραγγες βρίσκονται κάτω από του σπίτι του αυτοαποκαλούμενου μουσουλμάνου «προφήτη» 83χρονου Φαϊζρακχάμ Σατάροφ. Ο Σατάροφ είχε ανακηρύξει το σπίτι του «ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου «Vesti» εδώ και πολύ καιρό.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως τέσσερα μέλη της μουσουλμανικής αίρεσης κατηγορούνται για βαναυσότητα κατά των παιδιών. Επιπλέον οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σέχτα και προειδοποίησαν ότι θα την διαλύσουν αν συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της, όπως το να μην επιτρέπει στα μέλη της να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ