Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Καταστολή διαδήλωσης εργαζομένων

ΤΥΝΙΔΑ._ Πλήθος εργαζομένων διαδήλωσαν χθες για τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης της κεντρικής πόλης της Τυνησίας, Σίντι Μπουσίντ, και δέχτηκαν την καταστολή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν για να τους διαλύσουν σφαίρες καουτσούκ και βροχή δακρυγόνων. Η επέμβαση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι νεαρών διαδηλωτών. Ηταν η δεύτερη κατά σειρά επέμβαση της αστυνομίας καθώς είχε προηγηθεί προχθές επέμβαση επίσης σε λαϊκή διαδήλωση.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε η αστυνομία, την αφορμή για τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης έδωσε η απόπειρα κάποιων εκ των διαδηλωτών να εισέλθουν στο κτίριο της τοπικής διοίκησης.

Τυνησιακά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι εκτός από τα αιτήματα για τα ανεπίλυτα προβλήματα υδροδότησης του Σίντι Μπουσίντ υπήρξαν και άλλα που διεκδικούσαν την παραίτηση της κεντρικής κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή στην χώρα που ξεκίνησε η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» δείχνει ότι η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο μετά την αντικατάσταση του παλιού καθεστώτος του Μπεν Αλι με ένα νέο προσωπικό της αστικής τάξης, αυτή την φορά με την ισλαμιστική κυβέρνηση. Ο αστικός εκσυγχρονισμός που στηρίχτηκε από τους ιμπεριαλιστές ωστόσο φαίνεται να μην μπορεί να χειραγωγήσει πλήρως τους εργαζόμενους, που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Νωρίτερα, η Εθνική Ενωση Τυνήσιων Δημοσιογράφων (SNJT) αντιτάχθηκε στην πρόταση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση μίας «Ρυθμιστικής Αρχής» που θα «επιβλέπει» (δηλαδή θα λογοκρίνει...) τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση με σκοπό τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και τον έλεγχο του Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ