Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Δεκάδες νεκροί λόγω των πλημμυρών

Απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις Φιλιππίνες
Απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις Φιλιππίνες
ΠΕΚΙΝΟ, ΜΑΝΙΛΑ._

Απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μετρά η Κίνα λόγω των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊκούι. Χθες περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 27 τραυματίστηκαν, ενώ άγνωστο πόσοι αγνοούνται μετά την κατάρρευση φράγματος, στην επαρχία Ζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας. Τα νερά που ελευθέρωσε η κατάρρευση του φράγματος στους λόφους της νήσου Νταϊσάν, κοντά στην πόλη Ζουσάν, κατέστρεψαν τουλάχιστον 80 παλιά ξύλινα σπίτια. Οι διασώστες προσπαθούν θα εντοπίσουν επιζώντες στη λάσπη και στα ερείπια στο χωριό που βρίσκεται κοντά στο φράγμα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν από την αρχή της βδομάδας απομακρύνει 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους από τέσσερις περιοχές στις οποίες κατέρρευσαν περίπου 5.000 κτίρια και 15.000 υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του τυφώνα. Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 402 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα λόγω των βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων.

Στις Φιλιππίνες ο αριθμός των νεκρών λόγω των πλημμυρών στη Μανίλα, αυξήθηκε στους 60. Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων 600.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ οι πληγέντες ανέρχονται σε 2,44 εκατομμύρια ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ