Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ικανότατοι ενάντια στα λαϊκά στρώματα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΠΩΣ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ έχουν και βασικό σχέδιο, και εναλλακτικό σχέδιο, και παραλλαγές σε κάθε επιμέρους πλευρά σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Με απλά λόγια είναι ...μελετημένη η δουλειά.

Για τους κυβερνώντες μιλάμε φυσικά, που «ψήνουν» το περίφημο σχέδιο για την εξοικονόμηση (δηλαδή αφαίμαξη του λαού) ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων.

Αποδεικνύουν περίτρανα ότι ποτέ το πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα δεν ήταν η ανικανότητα των πολιτικών της. Γιατί, όταν το επιθυμούν ξέρουν και να σχεδιάζουν και να σκέφτονται μακροπρόθεσμα.

Μόνο για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις και σχέδια Οχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν. Ο μόνος στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν ...ηρωικό κλίμα για τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με τους Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ.

Θα αντιμετωπίσει «ψυχρό» ή «θερμό» κλίμα; Θα πείσει ή δεν θα πείσει; Θα δώσει τη μεγάλη μάχη της επιμήκυνσης της προσαρμογής με επιτυχία ή όχι; Θα είναι αντάξιος των περιστάσεων;

Σαν να πρόκειται για ...αντιπάλους. Σαν να μην έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο κυβέρνηση - ΕΕ και τρόικα. Λες και θέλουν κάτι διαφορετικό από την πτώχευση του λαού, προκειμένου να γιγαντωθεί η κερδοφορία των πολυεθνικών.

Μόνο που ο κόσμος δεν το ... «έχει χάσει» από τους καύσωνες, την ανέχεια και τα χρέη. Βλέπει τι γίνεται, μαθαίνει και σκέπτεται. Και πρέπει να τους δώσει την απάντηση που χρειάζεται.

Ο,τι κι αν κάνουν η κρίση του συστήματος είναι βαθιά. Τα μέτρα θα έρχονται το ένα μετά το άλλο και ό,τι κι αν υπόσχονται θα το διαψεύδουν στην πράξη. Θα ...εκτεθούν, πώς να το κάνουμε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ