Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- «Πιστολίδι» έλαβε χώρα έξω από το Empire State Building στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ. Δράστης φέρεται να είναι ο 53χρονος Τζέφρι Τζόνσον, απολυμένος σχεδιαστής γυναικείων αξεσουάρ σε επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον 16 ανθρώπους χτες σε επίθεση σε μια περιοχή όπου κατοικούν φυλές, την Τουντάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων διαφορετικών φυλών στην πόλη Ζλιτάν της Λιβύης, όπου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι διά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, η νέα «ηγεσία» δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τη χώρα και κυρίως να συλλέξει τα όπλα διαφόρων ειδών που κυκλοφορούν. Επισήμως, οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν 100 τεθωρακισμένα που βρέθηκαν στα χέρια ένοπλης φιλο-κανταφικής ομάδας στην περιοχή Ταρχούνα.

BIENNH.-- Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στην ιρανική αντιπροσωπεία και σε εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με θέμα το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα άρχισε, χτες, στην έδρα της Επιτροπής, με την ιρανική πλευρά να δηλώνει «αισιόδοξη» ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μια νέα, μη μεταδοτική ασθένεια, που εξουδετερώνει το ανοσοποιητικό σύστημα Ασιατών με συμπτώματα που θυμίζουν το ΕΪΤΖ διαπίστωσαν ερευνητές του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών, σε 100 ασθενείς από την Ταϊλάνδη και την Ταϊβάν. Τα αίτια της ασθένειας είναι άγνωστα.

ΟΣΛΟ.-- Νορβηγικό δικαστήριο καταδίκασε χτες σε 21 χρόνια φυλάκισης τον ακροδεξιό δολοφόνο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, κρίνοντας προηγουμένως πως είχε σώας τα φρένας και πως ως εκ τούτου είναι ποινικά υπεύθυνος για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων και τον τραυματισμό 240 άλλων τον Ιούλη του 2011 στο Οσλο.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισήμανε χτες τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους περίπου 170.000 Σουδανούς αμάχους που ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς κατά μήκος της μεθορίου Σουδάν - Νότιου Σουδάν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δίχως βασικές υποδομές υγιεινής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ