Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτέμβρη

Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, καλεί σε σύσκεψη εργαζόμενους που σχετίζονται γενικά με τον τουρισμό

Να προχωρήσει σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Σεπτέμβρη αποφάσισε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μετά το χτεσινό διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων του Λεκανοπεδίου. Με αυτήν την απόφαση δίνουν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, η οποία ήδη «άρπαξε» την ευκαιρία και ανακοινώνει στα ξενοδοχεία πως θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών 15%, αξιοποιώντας την κατάπτυστη Σύμβαση που υπέγραψε με την ηγεσία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΥΤΕ).

Το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά Σωματεία διατράνωσαν πως δε θα δεχθούν καμιά μείωση στους μισθούς των εργαζομένων και θα αγωνιστούν για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, το Συνδικάτο μαζί με τα επιχειρησιακά Σωματεία έστειλαν και σχετική πρόσκληση στην εργοδοτική οργάνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσαν πως ο αγώνας αυτός είναι συνολικότερος. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, και στις Γενικές Συνελεύσεις, που θα ξεκινήσουν άμεσα σε κάθε τόπο δουλειάς, θα ανοίξει πλατιά η «ατζέντα» του συνόλου των προβλημάτων των εργαζομένων στον κλάδο. Από τα χαράτσια, τη φορολογία, μέχρι και τα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας, με στόχο να υπάρξει η πλατύτερη δυνατή συσπείρωση ενόψει της απεργίας στις 12/9 αλλά και της πανελλαδικής αγωνιστικής απάντησης που συντονισμένα πρέπει να δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και ο στόχος που τέθηκε χτες, να απευθυνθούν, δηλαδή, σε μια σειρά από άλλους κλάδους που εντάσσονται ή έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό (π.χ. οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ταξί, ναυτεργάτες κ.λπ.), ώστε να υπάρξει συντονισμός. Ετσι, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου, όπου θα συμμετάσχουν όλα τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, μαζί με πρωτοπόρους εργάτες από κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και τους άλλους κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ