Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Συκοφαντεί το ΠΑΜΕ

Με ψέματα και συκοφαντίες, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμυνταίου ανέλαβε να απαντήσει εργολαβικά στην ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ, σχετικά με τις 5 παράνομες τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων, τις άθλιες αμοιβές και τις εξίσου άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην εταιρεία «ΓΑΙΑ ΑΕ». Η εταιρεία είναι συμφερόντων του Δημάρχου Αμυνταίου Ι. Ιωσηφίδη και έχει αναλάβει τις αρχαιολογικές ανασκαφές (έργο το οποίο είναι εργολαβία της ΔΕΗ) στο χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου Φλώρινας.

Ο Δήμος λοιπόν (με ποια ιδιότητα άραγε;) που ανέλαβε να υπερασπιστεί την Ανώνυμη Εταιρεία, αντί να απαντήσει στις καταγγελίες των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ, ισχυρίζεται ψευδώς ότι: «Σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος του ΠΑΜΕ ζήτησε από την εταιρεία να προσλάβει 60% εργαζόμενους από το Νομό Κοζάνης και 40% από το Νομό Φλώρινας, διότι αυτή είναι η πληθυσμιακή αναλογία μεταξύ των δύο νομών. Με την προϋπόθεση αυτή, το ΠΑΜΕ θα σταματήσει τις κινητοποιήσεις του».

Η Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ τούς καταγγέλλει ως αισχρούς συκοφάντες και ψεύτες και σημειώνει ότι «για την προβοκατόρικη αυτή ανακοίνωση την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος».

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Οι πρακτικές που προσάπτουν στο ΠΑΜΕ, είναι χαρακτηριστικό της δικής τους σάπιας αντίληψης και πρακτικής (ρουσφέτια, κ.λπ). Είναι γνωστή σε όλους η συνεπής, αγωνιστική, ταξική στάση του ΠΑΜΕ, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, καταγωγής κ.λπ. Ανάλογη στάση κράτησε το ΠΑΜΕ και στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Μαυροπηγής, του Λογκά στην Ελάτη. Μοναδικός εχθρός μας είναι η πλουτοκρατία και το κεφάλαιο. Η στάση του ΠΑΜΕ θα αποδειχτεί περίτρανα και τις επόμενες μέρες, που, όχι μόνο δεν θα σταματήσει τη στήριξη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, αλλά θα την εντείνει ακόμα περισσότερο».

Επίσης, το ΠΑΜΕ απαντά και στις διαμαρτυρίες του Δήμου πως δήθεν άδικα και αναιτιολόγητα εμπλέκουν τις αρμοδιότητες του Δημάρχου και την ιδιότητά του ως προέδρου του συνδέσμου ενεργειακών Δήμων. «Ο ίδιος ο δήμαρχος και η εταιρεία του ενέπλεξε τις δημοτικές με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αλήθεια, γιατί οι αιτήσεις πρόσληψης των εργαζομένων γίνονταν στο Δήμο και όχι στα γραφεία της εταιρείας; Μήπως γιατί, μαζί με τα υπερκέρδη που προσδοκά να έχει, θέλει να εξασφαλίσει ταυτόχρονα και πελατειακές σχέσεις; Είναι προφανές...

Ο δήμος Αμυνταίου αντί να πάρει θέση για την ουσία του προβλήματος, που είναι τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων (τις παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις εξίσου άθλιες αμοιβές, για την τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς, για το ότι αρνείται πεισματικά η εταιρεία να δώσει τις συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους, κ.λπ.), λειτούργησε ως φερέφωνο του συγκεκριμένου εργολάβου.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές», τονίζει η Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ