Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΜΕΑ
Οργανώνουν αγώνα για επιδόματα - Ειδική Αγωγή

Σε χτεσινή σύσκεψη, αναδείχτηκε η ανάγκη να οργανωθεί καλά η ενημέρωση και επαφή με αναπήρους και τις οικογένειές τους

«Τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας, η ίδια μας η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο». Με αυτήν την επισήμανση, με αυτήν την κραυγή αγωνίας, οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους αποφάσισαν να σημάνουν συναγερμό και να οργανώσουν αγωνιστική απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ήδη πενιχρά επιδόματα κατά 33% και να επιβάλει εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια στην καταβολή τους. Στη χτεσινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής κουβεντιάστηκαν όλα όσα υποφέρουν οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες, εξαιτίας της κατακρεούργησης των δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, τις δομές Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και κατέληξαν στην ανάγκη να γίνει συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των αναπήρων και των οικογενειών τους, με εξορμήσεις και περιοδείες στα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, στις δομές Πρόνοιας κ.λπ.

Ταυτόχρονα, τέθηκε το πρόβλημα της Ειδικής Αγωγής, με περισσότερα από 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες να μένουν εκτός Ειδικής Αγωγής και, αν δεν έχουν χρήματα οι οικογένειές τους, μαραζώνουν κυριολεκτικά κλεισμένα στα σπίτια τους. Πολλά ειδικά σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν το Σεπτέμβρη, λόγω της υποχρηματοδότησης και των διορισμών των εκπαιδευτικών που θα είναι κατά 60% λιγότεροι, σε άλλα μπαίνουν τροφεία - όπως στο «Θεοτόκος» 1.250 ευρώ το χρόνο - και η μεταφορά των μαθητών βρίσκεται στον «αέρα».

Την Πέμπτη στις 11.30 π. μ. το πρωί θα γίνει κινητοποίηση των αναπήρων και χρόνια πασχόντων στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) ενάντια στη μείωση των προνοιακών επιδομάτων και την Κυριακή, 9 Σεπτέμβρη, στις 10 π. μ. στην αίθουσα Λογιστών θα γίνει σύσκεψη του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, για να ανοίξουν έγκαιρα όλα τα ειδικά σχολεία χωρίς τροφεία, να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς σχολείο, επειδή οι γονείς του δεν έχουν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ