Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντάμωμα νιότης, ελπίδας, αγώνα

Στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού, θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα και τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Χώρος δημιουργικής συνάντησης χιλιάδων νέων ανθρώπων, ανέργων, εργατών και εργατριών, μαθητών και σπουδαστών, νέων ζευγαριών θα είναι οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθούν, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο Θάνος Μικρούτσικος, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Γιώργος Σαρρής κ.ά.

Ενα αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, το χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν το πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Απευθυνόμενοι, δε, στο κάθε νέο και νέα της λαϊκής οικογένειας που ζει στην περιοχή σημείωσαν: «Οι εκμεταλλευτές σου, τα κόμματά τους, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε θέλουν ανοργάνωτο, σκλάβο, απομονωμένο. Να αναζητάς λύσεις στους λαβύρινθους των αυταπατών. Σε θέλουν να εναλλάσσεις απλά τις κυβερνήσεις, γαλάζιες, ροζ, πράσινες από εκλογές σε εκλογές και όχι να ανατρέψεις την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία.

Υπάρχει λύση! Συλλογική, οργανωμένη πάλη, εργατική αλληλεγγύη, ταξικός αγώνας».

Και συνέχισαν: «Γνώρισε τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι. Οχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμάνε. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά. Η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό χρειάζεται ανατροπή των μονοπωλίων και του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα».


Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα σε δυο σκηνές και σε άλλους ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους (μαθητών, εργαζομένων, παιδότοπο κ.τ.λ). Στο στέκι των Μαθητών/Σπουδαστών και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί χώρος για graffiti, καθώς και χώροι για το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και για τον Αθλητισμό. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν, ακόμα, Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονης Εποχής», θεματικές Εκθέσεις: «Δοκίμιο Ιστορίας ΚΚΕ Β' τόμος», «Επαναστατικός Κομματικός Τύπος» και άλλοι θεματικοί χώροι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2019-05-08 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης μέχρι τα μέσα του Μάη (2019-04-27 00:00:00.0)
Με περηφάνια συνεχίζουμε για πιο γερή και μαζική ΚΝΕ (2013-09-24 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται η πολιτεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (2013-08-25 00:00:00.0)
Ανοίγει αύριο τις πύλες του (2011-09-14 00:00:00.0)
Για τη ζωή που μας αξίζει (2011-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ