Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Ενάντια στις συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια από την οικονομική ασφυξία των δήμων

Σε συγκεντρώσεις προχωρούν σήμερα και αύριο τα Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΤΑ στην Αττική και στη Λάρισα, αντίστοιχα, ενάντια στις συνέπειες που έχει για τις λαϊκές οικογένειες η οικονομική ασφυξία των δήμων, απόρροια της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση, με τη συνδρομή και των δημοτικών αρχών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.

  • Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση Νομού Λάρισας οργανώνει αύριο συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας, στις 10 π.μ.

Σε συνέντευξη που έδωσε χτες το Συνδικάτο Λάρισας στιγμάτισε την υποκριτική στάση των δημοτικών αρχών, που, ενώ εφαρμόζουν τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων, γενίκευσης των προσωρινών και ευέλικτων μορφών απασχόλησης, υμνούν τον «Καλλικράτη» και επιβάλλουν φόρους, βγαίνουν σήμερα και «με δραματικούς τόνους επισημαίνουν τον κίνδυνο να κλείσουν οι δήμοι, να μην έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους». Σε αυτήν την πολιτική έχουν συμπαραστάτες τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και σωματείων όπως αυτή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, που συγκροτείται από την ΠΑΣΚΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα), Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ), Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ).

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν τα αιτήματα:

  • Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων,
  • Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών μέσα από δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας ανταποδοτικών τελών. Πλήρη και άμεση χρηματοδότηση όλων των δήμων και υπηρεσιών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου - καμία εφεδρεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες στους ΟΤΑ . Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων, έξω οι ΜΚΟ, όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και ανέργων συναδέλφων.
  • Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.
  • Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και το έργο που παρέχουν να περάσει στους δήμους.
  • Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων.
  • Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι Δημόσιες δομές Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
  • Μισθοί και μεροκάματο ζωής, όχι εξαθλίωσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ