Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο - Εύβοια

Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Μικρής έκτασης αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στις Αφίδνες σημειώθηκε χτες το απόγευμα

Eurokinissi

Μικρής έκτασης αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στις Αφίδνες σημειώθηκε χτες το απόγευμα
Πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν χτες, ημέρα με ισχυρούς ανέμους. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις Πετριές Εύβοιας, δίπλα από την περιοχή του Αυλωναρίου που κατακάηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μέχρι το απόγευμα από την Πυροσβεστική δεν είχε εξακριβωθεί αν επρόκειτο για καινούργια φωτιά ή για αναζωπύρωση της προηγούμενης. Οι φλόγες άρχισαν το καταστροφικό τους έργο τα ξημερώματα και η λάμψη τους ήταν τη νύκτα ορατή από το Αλιβέρι. Απειλήθηκε το χωριό Πετριές. Το βράδυ, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στον οικισμό Καραβάδες σημειώθηκαν ζημιές σε δύο σπίτια.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, επίσης, το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Σορωνή Ρόδου που πήρε μεγάλη έκταση και χτες το απόγευμα στάλθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα. Η φωτιά μαίνεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού το μόνο ανέγγιχτο από πυρκαγιές . Ηταν η τρίτη απόπειρα να καεί η περιοχή. Το τελευταίο 20ήμερο είχαν προηγηθεί άλλες δύο. Οι φλόγες έφτασαν στο πευκοδάσος του Αγ. Σουλά, όπου έβρισκαν καταφύγιο ελάφια. Χτες το βράδυ, υποβλήθηκε στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αίτημα για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης της περιοχής που περικλείεται από τα χωριά Αφάντου, Καλλιθέας, Καμείρου και Πεταλούδων, το οποίο έγινε δεκτό.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής, στη Λ. Μαραθώνος ξέσπασε χτες το βράδυ. Στο σημείο επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κερί Ζακύνθου.

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε δύο σημεία στην Ηλεία. Η πρώτη έκαιγε χτες το πρωί δασική έκταση στην Αγία Κυριακή και η δεύτερη στο Γεράκι του δήμου Ηλιδας. Σε μερικό έλεγχο ήταν η δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύσει ο οικισμός.

Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα έδωσαν οι πυροσβέστες, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε προχτές βράδυ στην παραλιακή περιοχή Καλά Νερά στη Μαγνησία. Εμφαση έδωσαν στο να εμποδίσουν το πύρινο μέτωπο να πλησιάσει σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. Οι προσπάθειές τους είχαν ως αποτέλεσμα, χτες το πρωί η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί και μικρότερες πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Μαγνησία, όπως στην Αγία Παρασκευή, στις Σταγιάτες, στη Νέα Αγχίαλο και στην Αλόννησο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονταν οι προσπάθειες των επίγειων μέσων πυρόσβεσης στο Σκοπό Φλώρινας. Η φωτιά μπήκε στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική ΠΓΔΜ, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις. Σε εξέλιξη ήταν φωτιά στην Εράτειρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες το πρωί η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί. Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Ορθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Υπό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη φωτιά που έκαψε σπίτια και αποθήκες στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί επίσης μέτωπα στην Καρύνια - Πολεμίτα Λακωνίας, στο Λαϊνάκι Λευκάδας και στη Μεγάλη Κερασιά της Καλαμπάκας.

Παράλληλα, μικρής έκτασης αναζωπύρωση σημειώθηκε χτες το απόγευμα στην Δροσοπηγή (σ.σ. περιοχή ανάμεσα στις Αφίδνες και το Κρυονέρι που καταστράφηκε από φωτιά το περασμένο Σάββατο). Η πυρκαγιά ελέγχθηκε γρήγορα, όπως και το πρωί στη Βαρυμπόμπη, σε δάσος.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Μέλισσα Ανδραβιδας. Φωτιά έκαιγε και στη θέση Μπίστη της Υδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ