Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επικίνδυνη η ανάθεση φύλαξης σε εταιρείες σεκιούριτι

Για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» προειδοποίησε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο κύρωσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα «κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών», ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, αναφερόμενος στην πρόβλεψη για ανάθεση της φύλαξης των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε ιδιωτικές εταιρείες. Η χτεσινή συνεδρίαση περιλάμβανε την ακρόαση φορέων (επιμελητήρια νομών Β. Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ενωση Αστυνομικών κ.λπ.).

Σχολιάζοντας την πρόβλεψη για ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι υφίσταται κίνδυνος «από την ανάθεση συνολικά τέτοιων αρμοδιοτήτων, που θα έπρεπε κατεξοχήν να ανήκουν σε μια δημόσια υπηρεσία, σε μια κρατική υπηρεσία και να υπόκεινται και στον αντίστοιχο έλεγχο από τις διάφορες αρχές». Αναφέρθηκε στον κίνδυνο «ανεξέλεγκτων καταστάσεων που μπορεί να προκύπτουν από την ανάθεση τέτοιων αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες». Παράλληλα, τη διαδικασία χορήγησης ασύλου ο Γ. Γκιόκας τη χαρακτήρισε «προβληματική», κάνοντας λόγο για «επερχόμενο κύμα προσφύγων από τη Συρία, πάνω από 3 εκατομμύρια, το οποίο θα κατευθυνθεί προς τις χώρες της ΕΕ. Μιλάμε για υποκινούμενη εμφύλια σύρραξη με τη συμμετοχή συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Τουρκίας και βεβαίως συμμετέχει και το ελληνικό κράτος. Ολοι αυτοί που βγάζουν κραυγές σε βάρος των μεταναστών, γι' αυτούς τους σχεδιασμούς δε λένε κουβέντα.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία ιδιωτικών εταιρειών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, υποστήριξε πως δε μεταβιβάζεται σε αυτές η αποκλειστική αρμοδιότητα φύλαξης και πρόσθεσε ότι γίνεται «στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας», αφού θα υπάρξει «κίνητρο απασχόλησης στην τοπική κοινωνία». Χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα γίνει, ενώ επιχείρησε να ρίξει δόλωμα στους κατοίκους των περιοχών, τάζοντας θέσεις εργασίας. Τέλος, σχολίασε και τις εξελίξεις στην ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της Συνθήκης «Δουβλίνο 2» λέγοντας ότι «διαμορφώνεται επί τα χείρω», αφού «διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο της ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα», ενώ «δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ