Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τους εκπαιδευτικούς με σπαστική τετραπληγία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη δυνατότητα μεταθέσεων για τις ειδικές περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που πάσχουν από σπαστική τετραπληγία, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Γεώργιος Λαμπρούλης και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Οπως εξηγούν οι βουλευτές, «στη δημόσια εκπαίδευση έχουν διοριστεί και υπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι με σπαστική τετραπληγία απότοκου εγκεφαλικής παράλυσης. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν περιλαμβάνονται στις ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων που μπορούν να μετατεθούν χωρίς να έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση και σε προτεραιότητα σε σχέση με άλλους υπαλλήλους. Με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό στο Ν. Μαγνησίας, όπου υπάλληλος - εκπαιδευτικός είναι τοποθετημένος σε οργανική θέση, σε νησί των Βορείων Σποράδων, την οποία δε δύναται αντικειμενικά να υπηρετήσει και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε άλλη θέση με την διαδικασία των αποσπάσεων,

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε και αυτή η κατηγορία υπαλλήλων, ατόμων με σπαστική τετραπληγία απότοκου εγκεφαλικής παράλυσης, να περιληφθούν σε εκείνες τις περιπτώσεις υπαλλήλων που μπορούν να μετατεθούν χωρίς να είναι ανάγκη να υπηρετήσουν την οργανική τους θέση και σε προτεραιότητα από άλλους υπαλλήλους», τονίζουν οι βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ