Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εγκύκλιος για το χαράτσι στα ακίνητα

«Διευκρινιστική εγκύκλιο» για το φετινό χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία, το λεγόμενο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), αυτό που συνεχίζουν να μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκδόθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα:

Αυτή τη φορά υποτίθεται ότι αποσυνδέεται η υποχρέωση πληρωμής του τέλος από την παροχή ρεύματος. Ο «υπόχρεος» που δηλώνει στην αρμόδια ΔΟΥ αδυναμία καταβολής του ποσού, υποχρεώνεται να πληρώσει 50 ευρώ προκειμένου στη συνέχεια να αποσυνδεθεί το χαράτσι από τους λογαριασμούς ρεύματος και να περάσει στα κιτάπια της Εφορίας. Εκεί, το χαράτσι θα προστεθεί σ' άλλες οφειλές του φορολογούμενου, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει το σχετικό ποσό μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

Φορολογούμενοι που δικαιούνται «απαλλαγή» ή μειωμένο χαράτσι υποβάλλουν στην αρμόδια Εφορία το ειδικό έντυπο για τη διαγραφή των ποσών.

Σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, καταβάλλεται η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται από τις ΔΟΥ.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι, εξοφλούν κατά προτεραιότητα το χαράτσι της Εφορίας και στη συνέχεια το λογαριασμό ρεύματος, αν και στο βαθμό που υπάρχει υπόλοιπο. Ετσι όσοι δεν προσέλθουν στην Εφορία για τη μεταφορά της οφειλής τους στα «ληξιπρόθεσμα χρέη» θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κίνδυνο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτή τη φορά για την οφειλή στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ