Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση χτες ενάντια στη φοροεπιδρομή

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσεις μπροστά στις Εφορίες, αλλά και σε τράπεζες όπου ο εργαζόμενος λαός καλείται να πληρώσει το φόρο εισοδήματος, γραμματοποίησαν χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες, κ.λπ.). Κάλεσαν το λαό να σηκώσει κεφάλι και να προστατέψει την οικογένειά του, τα παιδιά του, να απαιτήσει να πληρώσουν φόρο αυτοί που έχουν και όσοι τους καλύπτουν, οι πλουτοκράτες και τα κόμματά τους. Κάλεσαν το λαό να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα και να συμβάλει, ώστε να αποτελέσει κορυφαίο σταθμό στην πορεία κλιμάκωσης της πάλης για να πάρουν απάντηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η ΠΑΣΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της ΑΤΕ στο Λαγκαδά, διαδηλώνοντας την αντίθεση των αγροτών στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Με το πανό τους αλλά και με τα συνθήματά τους, είπαν ξεκάθαρα «όχι» στη ληστεία των αγροτών από τις τράπεζες και «όχι» στο ξεπούλημα της ΑΤΕ. Κάλεσαν τους συναλλασσόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους της ΑΤΕ να δυναμώσουν τον αγώνα για να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία και την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αγωνιστικό πρόγραμμα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συνεχίζονται οι κοινές δράσεις για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

  • Αύριο Κυριακή, 2 Σεπτέμβρη, θα γίνουν κοινές εξορμήσεις ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στα χωριά της περιοχής.
  • Τη Δευτέρα, 3 Σεπτέμβρη, συγκεντρώσεις το πρωί έξω από παιδικούς σταθμούς με την απαίτηση εγγραφής όλων των παιδιών σ' αυτούς. Μαζικές παραστάσεις εκπροσώπων των συνδικάτων, λαϊκών επιτροπών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, στους δημάρχους της πόλης, με το ίδιο αίτημα.
  • Την Τρίτη, 4 Σεπτέμβρη, πικετοφορίες στις συνοικίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ