Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις 8 του Σεπτέμβρη

Συγκέντρωση την Τρίτη στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στον ΕΟΠΥΥ

Οι συνταξιούχοι απειλούνται από την εξαθλίωση
Οι συνταξιούχοι απειλούνται από την εξαθλίωση
Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ΕΤΜ τα σωματεία και τους συνταξιούχους, την Τρίτη, 4 Σεπτέμβρη, στις 10 πρωί στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17). Θέμα της κινητοποίησης είναι οι περικοπές των φαρμάκων που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων. «Απαιτούμε να δοθούν τα φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και προϋποθέσεις και όχι να παίζονται παιχνίδια σε βάρος μας με κίνδυνο τη ζωή μας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Κινητοποίηση οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και στη Θεσσαλονίκη, στις 6 Σεπτέμβρη, με ολοήμερη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Οι παραπάνω κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο κλιμάκωσης της δράσης τους ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επίσης, εντάσσονται και στην προετοιμασία της μαζικής συμμετοχής των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 11 π. μ. και θα ακολουθήσει πορεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ. μ., ενώ στις άλλες πόλεις στις 11 π. μ.

Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΠΕΣ ΝΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση για την κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 8 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, απευθύνοντας το κάλεσμα σε όλες τις κατά τόπους Ενώσεις συνταξιούχων να οργανώσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προετοιμάζονται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ