Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Φεστιβάλ σ' όλη τη χώρα

Στις Σέρρες θα μιλήσει σήμερα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα και αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο

ΣΕΡΡΕΣ, στις 8 μ.μ., στο Στρατόπεδο Παπαλουκά. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα γίνουν: Ροκ συναυλίες από τους «ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» και «FIASCO BAND», αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με οπτικοακουστικό υλικό και τραγούδι από τους Αριστοτέλη Γολυκίδη και Τρύφωνα Ντόβα, εικαστικό δρώμενο «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε» και ρεμπέτικη - λαϊκή βραδιά από τους «ΓΕΡΟΛΥΚΟΥΣ». Από το πρωί στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 και τουρνουά σκάκι.

ΒΕΡΟΙΑ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.

ΚΙΛΚΙΣ, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες με έντεχνα, ροκ και ποντιακά.

ΑΡΤΑ, στην πλατεία Σκουφά. Δεύτερη μέρα σήμερα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ. Εντεχνο τραγούδι με τους Αποστόλη Μωραΐτη, Νίκο και Αλέκο Αλεξίου. Αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Λαϊκό γλέντι με τους Πάνο Τσίτσικα - Βασίλη Κορακάκη.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, στις 8 μ.μ., στο πάρκο της Επάνω Σκάλας (έναντι του ΙΚΑ). Δεύτερη μέρα σήμερα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Εργατικά τραγούδια από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στη σ/σα Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Θεατρική παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος». Κεντρική ομιλία από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι.

ΧΙΟΣ, στις 7 μ.μ., στο Κόκκινο Φαναράκι. Θα μιλήσει ο Παντελής Μιχαλιάδης, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου της ΚΝΕ. Θα γίνουν: Συζήτηση για την πυρκαγιά, τις επιπτώσεις της στο νησί και τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον, με τη συμμετοχή του μηχανικού περιβάλλοντος Μ. Χρυσάφη. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα (Μουσικό Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ). Θεατρικό αφιερωμένο στο γυναικείο κίνημα με τίτλο «Θα σταθούμε ορθές» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία φλοίσβο στο λιμάνι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάμπας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα γίνουν: Βιντεοπροβολή για την οικονομική κρίση. Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα Γόρδιος Δεσμός.

ΤΡΙΠΟΛΗ, στις 8 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου. Θα μιλήσει ο Α. Δαμαλάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα γίνουν: Βιντεοπροβολή για τον αγώνα των χαλυβουργών. Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία...». Αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι με τίτλο «Δύο δρόμοι τη χωρίζουν την κοινωνία ετούτη...» από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

ΑΡΓΟΣ, στις 7.30 μ.μ., στο θεατράκι της πλατείας Αγ. Πέτρου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ. Ακόμα: Θεατρικό αφιερωμένο στους αγρότες από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και συναυλία με πολιτικό τραγούδι από το Νότη Χασάπη.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Νάπιερ στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει ο Σπύρος Καμπίτσης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου της ΚΝΕ. Θα γίνουν βιντεοπροβολές, παράσταση Καραγκιόζη, θεατρικό του Μπρεχτ και συναυλία από νεανικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ, στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γ. Καραβίδας, Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ. Θα γίνει αφιέρωμα με αφορμή τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, με μουσική επιμέλεια Δ. Φωτιάδη.

ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα την ανεργία.

ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Η ιστορία του ΚΚΕ όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Γιάννης Βήττας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, στις 7 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ.

Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γ. Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παίξουν μαθητικά συγκροτήματα και θα παρουσιασθεί αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη.

ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, στις 8 μ.μ., στο παλαιό δημαρχείο αφιέρωμα στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών και τους ταξικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν σε τοπικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ