Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
«Αν όλα τα παιδιά της Γης... »

Με εξορμήσεις στους παιδικούς σταθμούς προπαγανδίζουν από τη Δευτέρα, το πρόγραμμα του Παιδότοπου οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική

Με τους στίχους του Γ. Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια...», θα υποδεχτεί η ΚΝΕ τους μικρούς της φίλους με τους γονείς τους, στον παιδότοπο του Φεστιβάλ. Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις κορύφωσης του 38ου Φεστιβάλ στην Αθήνα θα γίνουν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον. Εκεί, λοιπόν, ο παιδότοπος θα λειτουργεί όλο το τριήμερο από τις 6 το απόγευμα και μετά με πλήθος δραστηριοτήτων και παραστάσεων για μικρά παιδιά, αλλά θα λειτουργήσει και τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής, 15 και 16 Σεπτέμβρη, από τις 10 π.μ. έως τις 12.30 το μεσημέρι.

Στο σχετικό κάλεσμά της για τον παιδότοπο του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους γονείς και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το φύλο και τη χώρα καταγωγής τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο. Ζουν μέσα στις ίδιες στερήσεις που τους επιβάλλει η σημερινή άδικη κοινωνία. Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς προσθέτοντας κι άλλα εμπόδια στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο είτε γιατί βρίσκουν την πόρτα του παιδικού σταθμού κλειστή, είτε γιατί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα τροφεία για παιδικούς σταθμούς με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Ολα τα παιδιά, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα έχουν και φέτος το δικό τους χώρο συνάντησης στον Παιδότοπο του Φεστιβάλ. Οι δραστηριότητες του Παιδότοπου στο Φεστιβάλ θα είναι μια ανάσα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραστάσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα, εργαστήρια και δραστηριότητες που με κέφι και πολύ μεράκι ετοιμάζουν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ξεκινάμε και φέτος ένα διαφορετικό ταξίδι με βάρκα τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τη μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Η ΚΝΕ καλεί γονείς και παιδιά στον παιδότοπο του Φεστιβάλ να συζητήσουν για τις κοινές τους αγωνίες, τους προβληματισμούς και τη διέξοδο.

«Ελα μαζί μας στον αγώνα για τις δικές σου ανάγκες. Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, στον πολιτισμό, στο παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα», τονίζει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ, καλώντας στις εκδηλώσεις του παιδότοπου.

Πανεξόρμηση στους παιδικούς σταθμούς

Με το πρόγραμμα του παιδότοπου και το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ στο χέρι καθώς επίσης και με την ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για τους παιδικούς σταθμούς, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ θα βρεθούν από μεθαύριο Δευτέρα, στις πόρτες παιδικών σταθμών στους δήμους της Αθήνας, για να αναδείξουν τα προβλήματα των σταθμών, για να καλέσουν τους γονείς στο Φεστιβάλ αλλά και να συζητήσουν για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους που είναι στο χέρι τους να διεκδικήσουν.

Η ΚΝΕ καλεί τους γονείς:

«Να τραβήξουμε μπροστά, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Χωρίς καμιά αναμονή, οργάνωση και αγώνας για:

  • Να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία για όλους.
  • Να αντιμετωπιστεί με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση η εκρηκτική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς (σίτιση, υποδομές, θέρμανση, καθαριότητα, παιδαγωγικό υλικό). Να μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν!
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους. Να γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει τους παιδικούς σταθμούς».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απευθύνεται με την πρόταση του ΚΚΕ σε κάθε νέο και νέα(2012-09-04 00:00:00.0)
Μοναδικές νεανικές φεστιβαλικές συναντήσεις(2012-08-24 00:00:00.0)
Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τροφεία(2010-07-17 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών(2009-09-03 00:00:00.0)
Οικονομική αφαίμαξη για τη λαϊκή οικογένεια(2007-09-30 00:00:00.0)
Ωθούνται στην ανεργία και την ημιαπασχόληση(2007-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ