Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΣΔΕΠ
Ζητά βοήθεια απ' την κυβέρνηση για τις περικοπές!

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, μετά τις συναντήσεις της με την κυβέρνηση, όπου ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για πετσόκομμα στις αποδοχές των πανεπιστημιακών από 5 έως και 30%. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΚΙΠΑΝ - ΑΡΜΕ - ΑΣΚΕΥ) έκανε ένα γενικόλογο κάλεσμα για συνεδρίαση των Συλλόγων και πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη και «εκδήλωση διαμαρτυρίας» στο Σύνταγμα την ίδια μέρα.

Η λογική της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ παραμένει συντεχνιακή, αφού η ...αντιπρότασή της ήταν να επιστρέψουν όλα τα ειδικά μισθολόγια στο επίπεδο των αποδοχών του 2001, επειδή οι πανεπιστημιακοί δεν είχαν από τότε αυξήσεις, σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους των ειδικών μισθολογίων. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση της πλειοψηφίας ζητούν τη ...βοήθεια του υπουργού Παιδείας («ζητάμε από τον πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς»...) λες και ανήκει σε άλλη κυβέρνηση! Παράλληλα, ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης να μη συναινέσουν στα μέτρα!

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) πρότεινε να συνεδριάσουν οι Γενικές Συνελεύσεις και ν' αποφασίσουν κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια 24ωρη απεργία, στη συνέχεια μια 48ωρη και μετά πενθήμερη στο τέλος της εξεταστικής προς την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Ολα τα παραπάνω η ΔΗΠΑΚ πρότεινε να γίνουν σε συντονισμό με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα ιδρύματα και όχι μόνο ενάντια στο θέμα του μισθού, αλλά συνολικά στο πακέτο των βάρβαρων μέτρων και το νόμο - πλαίσιο στα πανεπιστήμια.

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αποφάσισε, για τις περικοπές, πενθήμερη αποχή των Μελών Ε.Π. των ΤΕΙ, από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη βδομάδα (από 10/9/12 έως 14/9/12). Την επόμενη Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ