Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενα το κρατούμενο το τσάκισμα της εργατικής δύναμης

Τις αξιώσεις του ντόπιου κεφαλαίου, με γνώμονα τη στήριξη των κερδών και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, υπέβαλε στο υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) ενόψει της ΔΕΘ.

Μεταξύ των άλλων, απαιτεί την επιτάχυνση όλων των αντιδραστικών - αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνουν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης απέναντι σε τρόικα - κεφάλαιο με το διακύβευμα ότι «το έλλειμμα πρέπει να μηδενιστεί, οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν». Οι επιχειρηματίες - μεγαλοεργοδότες θεωρούν ένα το κρατούμενο το παραπέρα τσάκισμα των μισθών και της εργατικής δύναμης, διακηρύσσοντας απερίφραστα ότι «οι θεσμικοί πιστωτές είναι σαφές ότι απαιτούν άμεσα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος».

Μ' αυτό το πρόσχημα, η ντόπια πλουτοκρατία απαιτεί: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μέγκενη αυτή, χωρίς να προχωρήσει σε άμεσες θυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». «Αυτές οι θυσίες μπορούν να είναι πρόσκαιρες, αρκεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει μια εθνική πολιτική πέρα από τις άμεσες υποχρεώσεις του μνημονίου», διακηρύσσει ψευδώς, απαιτώντας από κοντά, στην εξαθλίωση των εργαζομένων, κατάργηση δημόσιων οργανισμών, άμεση προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αεροδρομίων, λιμανιών, δημόσιων εκτάσεων, των ΔΕΚΟ «που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα» και μια σειρά παροχές και προνόμια για τις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ