Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σήμερα η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη

Χρειάζεται να οργανώσουμε την αγροτική αντεπίθεση κόντρα στην κυβερνητική σφοδρή αντιαγροτική - αντιλαϊκή επίθεση επισήμαναν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Ευρεία σύσκεψη αγροτών οργανώνουν, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στον Παλαμά της Καρδίτσας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου), οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν και θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας με στόχο την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος που σχετίζονται με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής.

Ιδιαίτερα θα απασχολήσει το πρόβλημα των μεγάλων ζημιών που, για τη τρίτη συνεχή χρονιά, προκάλεσε στα βαμβακοχώραφα το πράσινο σκουλήκι, καθώς ο ΕΛΓΑ αρνείται την κάλυψη και την αποζημίωση αυτής της ζημιάς και δεν υπάρχει δέσμευση ότι θα δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς που, λόγω των καταστροφών από το πράσινο σκουλήκι, δε θα μπορέσουν να καλύψουν το στρεμματικό πλαφόν βαμβακοπαραγωγής που έχει τεθεί.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), τονίστηκε ότι «η βάρβαρη επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό» και επισήμαναν ότι τα μέτρα και οι πολιτικές που επιβάλλονται οδηγούν σε γρήγορη χειροτέρευση της κατάστασης στη μικρομεσαία αγροτιά.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη των καλά οργανωμένων και συντονισμένων αγροτικών αγώνων, σημείωσαν ότι οι κυβερνώντες, η ΕΕ και οι κάθε λογής υποστηρικτές της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται «επιχειρούν να "μπολιάσουν" τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους αγρότες με επιχειρήματα πως η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, δεν υπάρχει διέξοδος παρά σκύψιμο του κεφαλιού, αποδοχή των μέτρων και των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση». Και συνέχισαν: «Το αγροτικό κίνημα στην περιοχή μας έχει μεγάλη εμπειρία, έχει καταγράψει σημαντικούς, μαζικούς, μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που στηρίχτηκαν στην οργάνωση, την πρωτοπόρα δράση των Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα, στη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών. Ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι κατακτήσαμε ήταν μέσα από σκληρούς πολυήμερους αγώνες αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Στον ίδιο δρόμο καλούμε για μια ακόμη φορά τους μικρομεσαίους αγρότες να βαδίσουν ώστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να ζούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ