Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 2012
Αφαίμαξη και ασήκωτα χαράτσια

Πάνω στη βαριά φορολογία και τα ασήκωτα χαράτσια, στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, στηρίζεται η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Από περίπου 5 εκατ. δηλώσεων που ήδη έχουν εκκαθαριστεί προκύπτουν πρόσθετοι φόροι και άλλα χαράτσια (εισφορές «αλληλεγγύης» - επιτηδεύματος) ύψους 6,2 δισ. ευρώ. Πέρα και πάνω από προηγούμενα η συγκυβέρνηση έχει να περιμένει περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία μέσω της ΔΕΗ, την απογείωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων (ακόμη 1 δισ. ευρώ) κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο ισχυρίζονται ότι θα πιάσουν τους «στόχους» τους, ακόμη και στην περίπτωση που το 20% οικονομικά ανήμπορων λαϊκών νοικοκυριών δεν καταβάλει τις εμφανιζόμενες «οφειλές».

Τα φορολογικά έσοδα για το μήνα Αύγουστο, μετά τις μαζικές αποστολές των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της Εφορίας και τις καταβολές των δόσεων, καταγράφουν ρυθμούς διόγκωσης πάνω από 80% και αυτό παρά το γεγονός ότι ποσοστό περίπου 20% από τους φορολογούμενους, δεν έχει προσέλθει για την καταβολή της δόσης. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, στο 8μηνο (Γενάρης-Αύγουστος) καταγράφεται οριακός ρυθμός υποχώρησης 0,5%.

  • «Δειγματοληπτικούς ελέγχους» σε περίπου 10.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της «αυτοπεραίωσης» ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κριτήρια επιλογής, σύμφωνα με κυβερνητική εγκύκλιο, είναι το ύψος των δαπανών που δηλώθηκε, τα έσοδα, τα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ