Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπουλη «ζύμωση» για την τζάμπα εργασία

Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, «εκθειάζει» και προβάλλει την «εθελοντική προσφορά», που στον καπιταλισμό είναι η απλήρωτη δουλειά. Μετά την προθυμία της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας του σωματείου των αρχαιοφυλάκων να δουλέψουν τζάμπα τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσέληνου, που ήταν ανοιχτοί για το κοινό πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δε χάνει την ευκαιρία να προωθεί το συγκεκριμένο αντιδραστικό «μοντέλο» δουλειάς. Κάτι βέβαια για το οποίο είχε ήδη προειδοποιήσει ότι θα συμβεί ο «Ρ».

Αυτό έκανε λοιπόν ο υπουργός χτες και προχτές κατά την επίσκεψή του στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα δυναμικό ανθρώπων στα Μουσεία όλης της Ελλάδας που και έχουν κατανοήσει τις δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις προσφέρονται εθελοντικά, προκειμένου να μην υπάρχει άνθρωπος που έρχεται από οποιοδήποτε σημείο της Γης και δεν μπορεί να δει τα μνημεία μας». Επίσης, όπως μας πληροφορεί σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, «ειδικότερα για το διοικητικό και φυλακτικό προσωπικό, εξήρε το γεγονός πως μέχρι σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες προβολής και αξιοποίησης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως ενδεικτικά στον πρόσφατο εορτασμό της Πανσελήνου και σε επισκέψεις τουριστών από κρουαζιέρες σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους».

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία βρίσκονται μπροστά σε μια ύπουλη «ζύμωση» με στόχο ό,τι έχει απομείνει από εργασιακό δικαίωμα και αξιοπρέπεια. Οφείλουν, καταρχήν στους εαυτούς τους, να αντισταθούν.


Γ. Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυγουστιάτικη πανσέληνος... (2020-07-24 00:00:00.0)
Ο Γιώργος Ανδρέου στο Σούνιο (2018-08-22 00:00:00.0)
Υπουλη «ζύμωση» για την τζάμπα εργασία (2012-09-08 00:00:00.0)
Δεν τα «βρήκαν» για την Πανσέληνο (2010-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ