Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα προβλήματα των πυροσβεστών

Η γενικευμένη εφαρμογή της κλήσης σε επιφυλακή, που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, χωρίς την ύπαρξη συμβάντων αλλά μόνο κατ' εφαρμογή των σταδίων επικινδυνότητας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής. Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση στην οποία αναφέρεται:

«

Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, ότι πίσω από τις γενικόλογες υποκριτικές διατυπώσεις για το περιβάλλον και την προστασία του κρύβεται ο βασικός στόχος, που είναι: να διευρυνθεί ο ζωτικός χώρος του κεφαλαίου για την κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κερδών του. Να διευκολυνθεί η ληστρική δράση του με την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, σε βάρος ταυτόχρονα του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Να λεηλατηθεί παραπέρα το πενιχρό εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και να αξιοποιηθεί η εθελοντική συνεισφορά τους, υπέρ του κεφαλαίου για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που η ίδια η ασύδοτη δράση του προκαλεί.

Οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής δέχονται τις συνέπειες των πολιτικών του δικομματισμού διαχρονικά με καταιγισμό μέτρων όπως:

Τη διατήρηση σε πλήρη ισχύ του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου, που δίνει πρόσφορο έδαφος για την εμπορευματοποίηση της καμένης γης προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων, που εποφθαλμιούν στον αποχαρακτηρισμό της και στη συνέχεια στην εκμετάλλευσή της.

Την έλλειψη Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, σε συνδυασμό με την απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας και των αρμόδιων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της πρόληψης, που στενάζει από υποχρηματοδότηση.

Την καταδίκη του Πυροσβεστικού Σώματος σε έναν στρατιωτικού τύπου οργανισμό σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Με μηχανολογικό εξοπλισμό που το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων του να είναι πεπαλαιωμένος και κακοσυντηρημένος.

Την ανεπαρκή συμβολή των εναέριων μέσων (αεροσκαφών), με το ήμισυ μόνο εξ αυτών να βρίσκεται σε μάχιμη κατάσταση σε καθημερινή βάση, καθώς και τη συνεχή διάθεση σημαντικών κονδυλίων για την ενοικίαση ελικοπτέρων από ιδιωτικές εταιρείες.

Την εκτεταμένη καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων πυρόσβεσης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές.

Την προωθούμενη ψευδεπίγραφη αναδιοργάνωση του Σώματος μέσα από την οποία προτείνετε το κλείσιμο 40 υπηρεσιών και κλιμακίων του ΠΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πυρασφάλεια των περιοχών αυτών.

Την παράνομη, γενικευμένη εφαρμογή της κλήσης σε επιφυλακή, που εφαρμόζεται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα, χωρίς την ύπαρξη συμβάντων αλλά μόνο κατ' εφαρμογή των σταδίων επικινδυνότητας.

Οι κυβερνητικές διαχρονικές δικομματικές αποφάσεις εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων, επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει καμία αξία η προστασία του δασικού πλούτου, οι περιουσίες των εργαζομένων και γενικότερα η ποιότητα ζωής τους, αλλά το κέρδος και η εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Οι θυσίες των πυροσβεστών, η διάλυση της εργασιακής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους από τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που τους έχουν επιβληθεί από όλες τις κυβερνήσεις, δεν επαρκούν για να αποσοβήσουν τις καταστροφικές συνέπειες για το λαό και το δασικό πλούτο της χώρας.

Ερωτάται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας :

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των επιφυλακών με πρόσχημα τους δείκτες επικινδυνότητας.

Πώς σκέπτεται η κυβέρνηση να καλύψει τις απλήρωτες ώρες εργασίας και το μεγάλο αριθμό χρωστούμενων ημερών ανάπαυσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ