Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επέβαλε χαράτσι στα ερασιτεχνικά σωματεία

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας (ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) με απόφασή της επέβαλε χαράτσι, μέσω του Kοινωνικού και Aθλητικού Φορέα, στις ερασιτεχνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους άθλησης που ξεκινά από 20 ευρώ και φτάνει μέχρι και 50 ευρώ το μήνα, με πρόσχημα την καθαριότητα και την αποκατάσταση των ζημιών από τη χρήση του χώρου. Πέρυσι είχε επιβάλει χαράτσι - συμμετοχής 10% στην κατανάλωση του πετρελαίου στο κολυμβητήριο δείχνοντας από τότε την πρόθεσή της να εμπορευματοποιήσει κάθε αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα στους δημοτικούς χώρους.

Ο μόνος που καταψήφισε τη σχετική πρόταση ήταν ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς πέρα από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής που την υπερψήφισαν ο εκπρόσωπος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ ψήφισε λευκό. Την ίδια στιγμή, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το αν η ΠΑΕ Καλαμάτα που χρησιμοποιεί υποδομές του δήμου πληρώνει κάποιο αντίτιμο, η δημοτική αρχή αποφεύγει να απαντήσει.

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μαστίζονται από την καπιταλιστική κρίση, η Δημοτική Αρχή του κ. Νίκα δείχνει για άλλη μια φορά το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Μετατρέπει τον αθλητισμό, μια ακόμα βασική ανάγκη του λαού και της νεολαίας, ακόμα περισσότερο σε ακριβό εμπόρευμα, φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Δήμου Καλαμάτας: Να μην δεχτούν κανένα νέο χαράτσι σε αθλούμενους και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Δεν έχουν καμία ευθύνη για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ούτε για τα ελλείμματα. Αυτά τα δημιούργησαν οι καπιταλιστές που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τις ανάγκες των εργατοϋπάλληλων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών και παράλληλα λυμαίνονται και τον αθλητισμό. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ