Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ζητάει αναβάθμιση στη συγκυβέρνηση

Αναβαθμισμένο ρόλο στη συγκυβέρνηση, άρα και στη σφαγή του λαού, επιζητά η Δημοκρατική Αριστερά. Σε συνέντευξη στο «Βήμα fm», ο Σπ. Λυκούδης, γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής του κόμματος, είπε ότι «ο κ. Σαμαράς εκπροσωπεί την πρωτεύουσα δύναμη στην κυβέρνηση αλλά δεν κυβερνά, συγκυβερνά», διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «από πλευράς ΔΗΜΑΡ επιδιώκεται να ξεπερνιόνται» τα ζητήματα που προκύπτουν με την εσωτερική λειτουργία της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, προειδοποίησε την κυβέρνηση «ότι η στήριξή μας δεν σημαίνει εκχώρηση πολιτικής, δεν σημαίνει αποδοχή των θέσεων της ΝΔ» και πως «η κυβέρνηση συνεργασίας προϋποθέτει συμβιβασμούς», ζητώντας δημαγωγικά «να μελετηθούν και να υιοθετηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για ισοδύναμα μέτρα στη θέση επώδυνων επιλογών που θα πλήξουν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα».

Μιλώντας για τις λαϊκές αντιδράσεις στα βάρβαρα μέτρα, ο Σπ. Λυκούδης κάλεσε έμμεσα το λαό να κάτσει στ' αυγά του, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα παρά να προσπαθήσει μέσα από μία πάρα πολύ δύσκολη πορεία να διαπραγματευτεί με τους εταίρους. Είναι η μόνη επιλογή που μας διασφαλίζει την παραμονή σε μια Ευρώπη, που ενδεχομένως βρισκόμαστε στην αρχή της αλλαγής της (...) τώρα είναι που πρέπει να μείνουμε οπωσδήποτε μέσα στην ευρωπαϊκή τροχιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ