Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΡΟΜΠΑΪ
Στόχος να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία

Στην Αθήνα βρέθηκε, χτες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Από τη χτεσινή συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι
Από τη χτεσινή συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι
Στήριξη στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων λιτότητας και των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών που εξοντώνουν το λαό, προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, πρόσφερε - όπως αναμενόταν - ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

«Εφόσον η Ελλάδα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, οι εταίροι θα στηρίζουν τις προσπάθειές της», τόνισε στις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης ο Χ. Βαν Ρομπάι, υπογραμμίζοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε για την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης στην επίτευξη των στόχων της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας, που ήδη έχουν αρχίσει με τη μείωση του ελλείμματος που έχει συντελεστεί, πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, απέδωσε εύσημα στην τρικομματική κυβέρνηση, λέγοντας και αυτός ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και την ΕΕ».

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς παρουσίασε το πακέτο των άγριων αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο «διευρυμένο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων» και στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να προχωρήσει με διαδικασίες - εξπρές. «Ενημέρωσα τον κ. Ρομπάι για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσει την αξιοπιστία της η χώρα μας και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», τόνισε.

Παράλληλα, αναγόρευσε ως ύψιστη προτεραιότητα την έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης, ενώ ζήτησε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εμπλουτίσει το μείγμα της διαχείρισης, με την παροχή ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χτες, ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ