Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αστέρια» του χορού

Γκαλά μπαλέτου θα πραγματοποιηθεί στις 16/9 (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο. Αριστοτεχνικές πιρουέτες και υψηλής ακρίβειας άλματα με χορευτές που έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη πορεία στον κλασικό χορό. Στόχος τους στη συγκεκριμένη παράσταση δεν είναι απλώς να εντυπωσιάσουν με την ακρίβεια και τη φινέτσα που τους διακρίνει, αλλά να αφηγηθούν - με το σώμα, τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους - μια ιστορία. Παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή, ρομαντική και κλασική ιστορικότητα, με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ούαιώνα και φτάνοντας στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

Χορεύουν οι: Ντάρια Παβλένκο πρώτη χορεύτρια του μπαλέτου «Μαριίνσκι» της Αγίας Πετρούπολης, μαζί με τον πρώτο χορευτή των «Μαριίνσκι» Αλεξάντερ Σεργκέιβ. Τον Τσέχο (ως καταγωγή) πρώτο χορευτή του Εθνικού Μπαλέτου Αγγλίας, Ζντένεκ Κονβαλίνα στον «Ελληνικό χορό» του Μωρίς Μπεζάρ, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Την κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου της Οπερας του Παρισιού, Ιζαμπέλ Κιαραβολά, και τον πρώτο χορευτή του ίδιου μπαλέτου Ερβέ Μορώ. Τους πρώτους χορευτές του Μπαλέτου της Οπερας της Βιέννης (Κίριλ Κουρλάεφ, Κέτεβαν Πάπαβα) και από το Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας τον εκπληκτικό Σέρζιο Μπερνάλ - που πριν δύο χρόνια αποθεώθηκε στο μεγάλο αφιέρωμα στην Μάγια Πλισέτσκαγια, χορεύοντας το «Μπολερό» και το «Τρίκοχο καπέλο». Θα χορέψουν και τρία φημισμένα ζευγάρια - στη ζωή και στο χορό: Η Μαριανέλα Νούνες και ο σύζυγός της Τιάγο Σοάρες (Βασιλικό Μπαλέτο Αγγλίας), ο Φεντερίκο Μπονέλι με την Χικάρου Κομπαγιάσι και η Ιάνα Σαλένκο με τον Μάριαν Γουόλτερ (Κρατικό Μπαλέτο Βερολίνου).

Εισιτήρια από 20 ευρώ. Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Online: www.ticketservices.gr, τηλεφωνική αγορά: 210- 7234.567, 210- 6728.080.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ