Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Εκτός ελέγχου είναι πλέον στη ΛΔ Κονγκό η επιδημία του αιμορραγικού ιού Εμπολα καθώς μέσα στην τελευταία βδομάδα υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο αυξάνοντας τους νεκρούς σε 31. Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά σοβαρή».

ΝΙΑΜΕΪ.-- Φονικές αποδεικνύονται τις τελευταίες βδομάδες οι πλημμύρες στο Νίγηρα, καθώς σε συνδυασμό με επιδημία χολέρας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 160 ατόμων. Από τον περασμένο Αύγουστο οι πλημμυροπαθείς ξεπερνούν τους 527.000 ενώ τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται σχεδόν σε όλες τις υποδομές της χώρας οδήγησαν στην αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς αντί στις 17 στις 27 Οκτώβρη...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από την Τετάρτη την Κροατία προκάλεσαν πλημμύρες και συγκοινωνιακά προβλήματα σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπως η Ριέκα, το Σπλιτ, το Ζάνταρ και την Τσρνι Λουγκ.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας απήγγειλαν χτες οι αυστραλιανές διωκτικές αρχές σε βάρος ενός 23χρονου άνδρα καθώς έπειτα από έφοδο στο διαμέρισμα όπου διέμενε κατάσχεσαν «βίαιο εξτρεμιστικό υλικό», πιστόλια, πυροβόλα όπλα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Χτες επίσης η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία έκανε έρευνες στο Ισλαμικό Πληροφοριακό Κέντρο Αλ Φουρκάν και σε άλλα κτίρια προαστίων της Μελβούρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ