Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Αρχισε χτες η εκλογική διαδικασία

Αποφασισμένοι να δώσουν φωνή στη δύναμή τους, φαίνεται πως είναι οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, αφού η χτεσινή ανταπόκρισή τους στην πρώτη μέρα των εκλογών, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών ήταν ακόμη μεγαλύτερη από πέρσι.

Στις κάλπες που περιφέρονταν τουλάχιστον σε 7 σχολές, αλλά και σε εκείνη που βρίσκεται σταθερά - και για τις επόμενες μέρες - στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη), πολλοί ήταν οι σπουδαστές που έσπευσαν να στηρίξουν με την ψήφο τους, το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο.

Ο Σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου να διεκδικήσει τα δικαιώματα των σπουδαστών. Τα κυριότερα από αυτά είναι η κατάργηση (για τα δημόσια ΙΕΚ) και το πάγωμα (για τα ιδιωτικά) διδάκτρων, χορήγηση πάσου για μειωμένο εισιτήριο, άμεση κάλυψη των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής, την παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσα στο χρόνο σπουδών και κατοχύρωση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

  • Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας τους σπουδαστές με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές που πρόκειται να γίνουν στα δύο δημόσια ΙΕΚ της Πάτρας στις 21 - 22 - 23 Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ