Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Οι... «δύο ΔΑΠ»

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών πιστεύει πως «τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα» αν συνεχίσουν - συμπληρώνουμε εμείς - να λένε άλλα στα ΤΕΙ κι άλλα στα ΑΕΙ, κοροϊδεύοντας φοιτητές και σπουδαστές, φέρνοντάς τους σε τεχνητή αντιπαράθεση, κρύβοντας την ουσία των αλλαγών που προωθούνται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για να λέμε, λοιπόν, τα πράγματα με τ' όνομά τους, στο πλαίσιο της ΔΑΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών γράφουν: «Τα ΤΕΙ δεν είναι δυνατόν να εξισωθούν αυτή τη στιγμή με μας... γιατί δεν μπορεί οι σπουδαστές ΤΕΙ έχοντας μπει με 12 στα ΤΕΙ να είναι ίσοι με μας που μπαίνουμε με 19». Συνεχίζουν σ' άλλο σημείο του πλαισίου καλώντας τους φοιτητές να ψηφίσουν με το εξής επιχείρημα: «Ψηφίζοντας συμβάλλετε στη συνδιαμόρφωση του πλαισίου δράσης με το ΤΕΕ».

Εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί στα ΤΕΙ δεν τα λέει αυτά η ΔΑΠ; Τι; Είναι ανεξάρτητη; Αλλο ΔΑΠ ΤΕΙ κι άλλο ΔΑΠ ΑΕΙ; Μα πώς, αφού κι οι δυο παρατάξεις της ΝΔ δεν είναι; Εκτός κι αν έχει η ΝΔ δύο διαφορετικές θέσεις για τα ζητήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, για να «σερβίρει» τη μια στα ΑΕΙ και την άλλη στα ΤΕΙ!

***

Διαβάζουμε το φυλλάδιο της ΔΑΠ ΤΕΙ με τίτλο «Εμείς ανοίξαμε το δρόμο», που λέει: «Η κυβέρνηση με δώδεκα χρόνια καθυστέρηση νομοθέτησε την οδηγία της ΕΕ 89/48 και μπράβο της γιατί ήταν χρόνιο αίτημά μας».

Για το ίδιο θέμα η ΔΑΠ ΑΕΙ (Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ) στο πλαίσιό της για τη γενική συνέλευση των φοιτητών, λέει: «Με την οδηγία 89/48 η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα να προσδιορίσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εντάσσονται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η Συνθήκη της Μπολόνια προχωράει πιο πέρα και προτείνει τους δυο κύκλους σπουδών», μάλλον για να ισχύσει στην πράξη η 89/48 για τα ισοπεδωμένα πτυχία, συμπληρώνουμε εμείς.

Και συνεχίζουν: «Πραγματοποιείται η συμμόρφωση στις επιταγές της Μπολόνια αφού το πτυχίο των ανωτατοποιημένων ΤΕΙ αλλά και των ΑΕΙ θα αποτελεί το πτυχίο του προπτυχιακού κύκλου σπουδών».

Η ΔΑΠ ΤΕΙ, τώρα, στην απόφαση που υπέγραψε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αναφέρει: «Το σχέδιο νόμου για την ανωτατοποίηση κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Διακρίνετε κάποια διγλωσσία; Ε, μην είστε καχύποπτοι! ΔΑΠ είναι αυτή, «υπεύθυνη παράταξη», που άλλα λέει στους φοιτητές κι άλλα στους σπουδαστές.

***

Τώρα θα αναρωτηθείτε ποια από τις δυο λέει την αλήθεια; Απάντηση: Ούτε η ΔΑΠ ΤΕΙ ούτε η ΔΑΠ ΑΕΙ. Αυτό που θέλουν και οι δυο είναι να βγάλουν λάδι την πολιτική της ΕΕ (που προπαγανδίζουν τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα ΑΕΙ).

Αλλά, όπως λέει κι ο λαός, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα δώσουν απάντηση στα ψέματα και στη διγλωσσία με τους αγώνες και την ψήφο τους στις 28 του Μάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επίθεση στο δικαίωμα για μόρφωση συνεχίζεται (2009-08-21 00:00:00.0)
Αποφασιστική ιδεολογική - πολιτική παρέμβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (2001-04-08 00:00:00.0)
Νέες δυνατότητες και νέες ευθύνες (2001-04-01 00:00:00.0)
{πανσπουδαστικά} (2001-03-03 00:00:00.0)
Μόνη λύση η ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (2000-02-19 00:00:00.0)
Μήνυμα Πανσπουδαστικής Αντεπίθεσης (1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ